Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Citronu tarte ar vaniļas un apelsīnu cukura glazūru
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
110 g izkausēta sviesta
50 g Dansukker pūdercukura
3 g sāls
130 g miltu
PILDĪJUMAM
200 g Dansukker pūdercukura
3 olas
130 ml citronu sulas
25 g miltu
GLAZŪRAI
110 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas pastas
80 ml saldā krējuma
1 apelsīns
Pagatavošana
Pamatnei izkausē sviestu uz mērenas uguns un atliek malā. Sajauc izsijātus miltus ar pūdercukuru un sāli.
Pievieno sviestu un viegli sajauc, lai veidojas mitra mīkla, to klāj kūku formā vai citā traukā, ar rokām viegli ieveido 1,5–2 cm augstas malas un izlīdzina pamatni.
Pamatnei virsū izklāj saburzītu cepamo papīru un ieklāj smagumu (cepamo keramiku, pupiņas vai monētas), lai pamatne cepot nepūšas. Pamatni cep 165 °C temperatūrā 20 minūtes.
Pa to laiku izspiež citronu sulu. Bļodā sakuļ olas ar pūdercukuru, lēnām kuļot, pievieno miltus un iemaisa citronu sulu.
Citronu masu lej tartes formā un turpina cept 165 °C temperatūrā aptuveni 25 minūtes. Tarte gatava, ja pakratot vidus ir sastindzis. Tarti atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Sajauc pūdercukuru ar vaniļas pastu un saldo krējumu, līdz izveidojas vienmērīga glazūra, pārklāj tarti, uzrīvē apelsīna mizu un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz aukstu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: