Citronu tarte ar vaniļas un apelsīnu cukura glazūru

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 110 g izkausēta sviesta
  • 50 g Dansukker pūdercukura
  • 3 g sāls
  • 130 g miltu

 

PILDĪJUMAM

  • 200 g Dansukker pūdercukura
  • 3 olas
  • 130 ml citronu sulas
  • 25 g miltu

 

GLAZŪRAI

  • 110 g Dansukker pūdercukura
  • 3 g vaniļas pastas
  • 80 ml saldā krējuma
  • 1 apelsīns

 

Pagatavošana

  1. Pamatnei izkausē sviestu uz mērenas uguns un atliek malā. Sajauc izsijātus miltus ar pūdercukuru un sāli.
  2. Pievieno sviestu un viegli sajauc, lai veidojas mitra mīkla, to klāj kūku formā vai citā traukā, ar rokām viegli ieveido 1,5–2 cm augstas malas un izlīdzina pamatni.
  3. Pamatnei virsū izklāj saburzītu cepamo papīru un ieklāj smagumu (cepamo keramiku, pupiņas vai monētas), lai pamatne cepot nepūšas. Pamatni cep 165 °C temperatūrā 20 minūtes.
  4. Pa to laiku izspiež citronu sulu. Bļodā sakuļ olas ar pūdercukuru, lēnām kuļot, pievieno miltus un iemaisa citronu sulu.
  5. Citronu masu lej tartes formā un turpina cept 165 °C temperatūrā aptuveni 25 minūtes. Tarte gatava, ja pakratot vidus ir sastindzis. Tarti atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  6. Sajauc pūdercukuru ar vaniļas pastu un saldo krējumu, līdz izveidojas vienmērīga glazūra, pārklāj tarti, uzrīvē apelsīna mizu un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz aukstu.