Citronu polentas kūka

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta
  • 150 g cukura
  • miziņa un sula no 1 citrona (vienu ēdamkaroti atstāj glazūrai)
  • 2 olas
  • 175 g mandeļu miltu
  • 70 g polentas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • ⅓ tējkarotes malta kardamona
  • šķipsna sāls
  • 2 ēdamkarotes citronu ievārījuma

Glazūrai:

  • 50 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā liek sviestu istabas temperatūrā, pievieno cukuru un ar mikseri kārtīgi saputo, līdz masa kļūst gaišāka un cukurs gandrīz izkusis.
  2. Pa vienai pievieno olas, pēc katras masu kārtīgi saputojot.
  3. Pievieno mandeļu miltus, polentu, citrona sulu un miziņas, kardamonu, sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Pēdējo pievieno citronu marmelādi, rūpīgi iemaisot.
  5. Mīklu liek ar cepamo papīru izklātā cepamajā formā un cep līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 45 minūtes.
  6. Tikmēr pagatavo glazūru. Mazā bļodiņā sajauc pūdercukuru ar citronu sulu.
  7. Kad kūka gatava, atdzesē to, izņem no formas un aplej ar glazūru.