Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Citronu pīrāgs
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
SMILŠU MĪKLAI
350 g miltu
20 g pūdercukura
220 g sviesta
3–4 ēdamkarotes auksta ūdens
150 g cukura
20 g Dr. Oetker kukurūzas cietes
3 olas
80 g citronu sulas + miziņa (pēc garšas)
50 g auksta sviesta
3 olu baltumi
100 g cukura
šķipsna sāls
Pagatavošana
Ēdienu smalcinātājā liek miltus kopā ar šķipsnu sāls un pūdercukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Blendē, līdz izveidojusies smilšaina konsistence. Pievieno ūdeni, un izmīca viendabīgu mīklu. Ilgi nemīca! Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
Pēc atdzesēšanas mīklu izrullē un ieklāj cepamajā formā. Formu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
Atdzesēto mīklu liek krāsnī un cep, līdz tā ir zeltaini brūna. Pēc cepšanas atdzesē.
Tikmēr sagatavo pildījumu. Nelielā katliņā lej aptuveni 0,5 l ūdens un liek vārīties. Karstumizturīgā bļodā ber cukuru, kukurūzas cieti, pievieno citrona miziņas un rūpīgi saspaida visu kopā. Pievieno olas, un ar rokas putojamo slotiņu saputo visu kopā. Pēdējo pievieno citronu sulu.
Bļodu liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, un ļauj krēmam virt karstā ūdens tvaikos. Nepārtraukti maisot, uzmana, lai krēms nesaiet kunkuļos. Silda, kamēr tas kļūst krēmīgs un sāk saglabāt formu.
Krēmu ņem nost no siltuma un turpina maisīt, lai tas nedaudz padziest. Sviestu sagriež kubiņos un, turpinot maisīt, pa vienam gabaliņam pievieno krēmam. Krēmu atdzesē un smērē izceptajā formā
Pagatavo bezē virskārtu. Olu baltumus liek bļodā un pievieno cukuru. Mazā katliņā uzvāra ūdeni. Bļodu ar olbaltumu liek virs vārošā ūdens un puto ar putojamo slotiņu, līdz cukurs izkusis (7–10 minūtes). Pēc tam olbaltumu noņem no karstā ūdens peldes un puto ar elektrisko mikseri, līdz tas kļuvis balts un spīdīgs un labi saglabā formu. Bezē smērē uz citronu pīrāga. Ja iespējams, apdedzina to ar gāzes degli.
Kas ar to olu baltumu ir jādara? Sabēru,uzsildīju,kuļu jau 15 min, blendera kāts uzkarsis, bail,ka sāks sadalīties plaukstā!, bet olu baltums kāds ir,tāds ir! Būs jātaisa pēc vecās metodes un rīt brokastīs jāēd saldi olu baltumi.
Kas ar to olu baltumu ir jādara? Sabēru,uzsildīju,kuļu jau 15 min, blendera kāts uzkarsis, bail,ka sāks sadalīties plaukstā!, bet olu baltums kāds ir,tāds ir! Būs jātaisa pēc vecās metodes un rīt brokastīs jāēd saldi olu baltumi.