Citronu pīrāgs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

SMILŠU MĪKLAI

  • 350 g miltu
  • 20 g pūdercukura
  • 220 g sviesta
  • 3–4 ēdamkarotes auksta ūdens

 

  • 150 g cukura
  • 20 g kukurūzas cietes
  • 3 olas
  • 80 g citronu sulas + miziņa (pēc garšas)
  • 50 g auksta sviesta

 

  • 3 olu baltumi
  • 100 g cukura
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Ēdienu smalcinātājā liek miltus kopā ar šķipsnu sāls un pūdercukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Blendē, līdz izveidojusies smilšaina konsistence. Pievieno ūdeni, un izmīca viendabīgu mīklu. Ilgi nemīca! Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
  2. Pēc atdzesēšanas mīklu izrullē un ieklāj cepamajā formā. Formu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
  4. Atdzesēto mīklu liek krāsnī un cep, līdz tā ir zeltaini brūna. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Tikmēr sagatavo pildījumu. Nelielā katliņā lej aptuveni 0,5 l ūdens un liek vārīties. Karstumizturīgā bļodā ber cukuru, kukurūzas cieti, pievieno citrona miziņas un rūpīgi saspaida visu kopā. Pievieno olas, un ar rokas putojamo slotiņu saputo visu kopā. Pēdējo pievieno citronu sulu.
  6. Bļodu liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, un ļauj krēmam virt karstā ūdens tvaikos. Nepārtraukti maisot, uzmana, lai krēms nesaiet kunkuļos. Silda, kamēr tas kļūst krēmīgs un sāk saglabāt formu.
  7. Krēmu ņem nost no siltuma un turpina maisīt, lai tas nedaudz padziest. Sviestu sagriež kubiņos un, turpinot maisīt, pa vienam gabaliņam pievieno krēmam. Krēmu atdzesē un smērē izceptajā formā
  8. Pagatavo bezē virskārtu. Olu baltumus liek bļodā un pievieno cukuru. Mazā katliņā uzvāra ūdeni. Bļodu ar olbaltumu liek virs vārošā ūdens un puto ar putojamo slotiņu, līdz cukurs izkusis (7–10 minūtes). Pēc tam olbaltumu noņem no karstā ūdens peldes un puto ar elektrisko mikseri, līdz tas kļuvis balts un spīdīgs un labi saglabā formu. Bezē smērē uz citronu pīrāga. Ja iespējams, apdedzina to ar gāzes degli.

Komentāri:

Jūsu komentārs: