CITRONU MAGOŅU CEPUMI AR CITRONU PILDĪJUMU

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
15 personām

Sastāvdaļas

15 gabaliem

 

CEPUMIEM:

miziņa no 1 citrona

sula no ½ citrona

3 tējkarotes magoņu

100 g pūdercukura

200 g auksta sviesta, sagriezta mazos gabaliņos

300 g kviešu miltu

 

PILDĪJUMAM:

2 olu dzeltenumi

80 g citronu sulas

miziņa no 1 citrona

1 tējkarote kukurūzas cietes

120 g baltā cukura

2 g Dr. Oetker želatīna + 12 g auksta ūdens

100 g auksta sviesta, sagriezta mazos gabaliņos

Pagatavošana

  1. Pildījumu iesaku pagatavot iepriekšējā dienā. Mazā bļodiņā uzbriedina želatīnu. Katliņā ierīvē citrona miziņu, izspiež sulu, pievieno kukurūzas cieti, olu dzeltenumus un cukuru, liek karsēties uz vidējas liesmas, maisa, līdz mainās krāsa un konsistence, karsē 1 minūti. Ņem nost no liesmas un pievieno uzbriedinātu želatīnu. Pa vienam gabaliņam pievieno sviestu un iemaisa. Pārklāj ar pārtikas plēvi, piespiežot to pie virsmas, un liek ledusskapī.
  2. Lielā bļodā sagriež sviestu, pievieno pūdercukuru un miltus. Saberž viendabīgā masā, pievieno citrona miziņu, magoņu sēkliņas un citronu sulu. Turpina mīcīt, līdz ir iegūta viendabīga masa.
  3. Atkarībā no formiņām, kādas jums ir pieejamas, izveido mīklas desu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
  5. Mīklu sagriež apmēram 5 mm biezās šķēlītēs un ar lielākās formiņas palīdzību izspiež mīklas apļus, pusei no tiem izspiež pa vidu mazāku caurumiņu. Liek uz cepamā papīra. Cep 10 minūtes.
  6. Kad cepumi ir atdzisuši, saputo pildījumu, liek konditorejas maisiņā un izspiež krēmu uz pamatnes, cepumu ar caurumiņu viegli uzspiež virsū.

Uzglabā slēgtā traukā ledusskapī.