Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Citrontarte
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
100 g sviesta
25 g pūdercukura
175 g miltu
1 olas dzeltenums
KRĒMAM
5 citroni
5 olas
125 ml saldā krējuma
200 g cukura
VIRSKĀRTAI
4 olu baltumi
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
220 g cukura
Pagatavošana
Pagatavo smilšu mīklas pamatni. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai. Ietauko 24 cm/dm cepamo formu un nobārsta to ar miltiem. Bļodā liek sviestu kopā ar miltiem un pūdercukuru. Saspaida to drumstalās smilšveida konsistencē. Pievieno olas dzeltenumu un 1 ēdamkaroti auksta ūdens. Samīca mīklu viendabīgā masā. Izrullē to un ieklāj sagatavotajā formā. Mīklai pa virsu ieloka cepamo papīru vai foliju un pieber pilnu ar keramiskajām cepambumbiņām vai graudaugiem. Šādi cep 12–14 minūtes. Pēc tam pildījumu izņem un mīklu turpina cep vēl 5 minūtes bez papīra.
Tikmēr pagatavo citronu krēmu. Bļodā no citroniem norīvē miziņas un izspiež sulu. Vajadzīgi ir 160 g sulas. Pievieno olas un saldo krējumu un visu samaisa viendabīgā krēmā. Tam jābūt šķidram. Pildījumu lej izceptajā tartes formā un liek atpakaļ krāsnī uz 15 minūtēm.
Pēdējo pagatavo bezē virskārtu. Bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Kad olbaltums kļuvis stingrs un cukurs izkusis (aizņems 5–10 minūtes), pievieno kukurūzas cieti un iemaisa. Kad citrontarte izcepusies, olbaltumu smērē tai pāri un liek cepties vēl uz 20 minūtēm. Pēc cepšanas atdzesē.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: