Čili un tomātu ievārījums

Viegla
līdz 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 2 tējkarotes kumīna sēklu
  • 2 tējkarotes koriandra sēklu
  • 750 g tomātu
  • 2 lieli sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 2 lieli sarkanie čili pipari
  • ingvera gabaliņš apmēram 5 cm garumā
  • 250 ml baltvīna etiķa
  • 300 g brūnā cukura
  • 2 tējkarotes sojas mērces

Pagatavošana

  1. Kumīnu un koriandru apgrauzdē sausā pannā apmēram 1 minūti, līdz garšvielas viegli apbrūnējušas. Pēc tam tās samaļ piestā vai elektriskajās dzirnaviņās.
  2. Tomātus sagriež nelielos gabalos, sīpolus, ķiploku un čili sakapā, ingveru sarīvē.
  3. Visas ievārījuma sastāvdaļas, izņemot sojas mērci, liek katlā, samaisa un vāra apmēram 1 stundu, līdz iegūta bieza, ievārījumam līdzīga konsistence.
  4. Beigās pievieno sojas mērci, samaisa un pavāra vēl divas minūtes.
  5. Ievārījumu lej sterilizētās burkās, kārtīgi aizvāko, apgriež ar vāku uz leju un atstāj atdzist.

Pasniedz kopā ar sieru un gaļas ēdieniem.