CIGORIŅU SALDĒJUMS AR INDIJAS RIEKSTU KRAUKŠĶI

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

50 g Indijas riekstu

50 g baltā cukura

šķipsna kardamona

 

250 g krēmsiera “Rasa”

400 g iebiezinātā piena ar cukuru

400 g kokosriekstu krēma, noturēta ledusskapī vismaz 4 stundas

3–4 tējkarotes cigoriņu kafijas

vafeļu konusiņi

Pagatavošana

  1. Smalki sakapā Indijas riekstus, liek tos pannā nedaudz apgrauzdēties, pievieno cukuru un izkausē to. Masu pārlej uz cepamā papīra un atdzesē.
  2. Krēmsieru saputo ar iebiezināto pienu vijīgā masā. Atsevišķā bļodā saputo kokosriekstu krēmu.
  3. Krēmsiera masai pievieno no sākuma 3 tējkarotes cigoriņu kafijas, ja prasās intensīvāka garša, pievieno 4. tējkaroti. Cigoriņu kafiju ieputo krēmā.
  4. Pievieno kokosriekstu krēmu, un turpina saputot abas masas.
  5. Krēmu pilda formā un liek saldētavā vismaz uz 8 stundām.
  6. Pirms bumbiņu veidošanas krēmu patur istabas temperatūrā 10–20 minūtes.
  7. Indijas riekstu kraukšķi sasmalcina. Veido saldējuma bumbiņas, ko liek vafeļu konusiņos, malas dekorē ar kraukšķi.