Cielaviņas

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
20 personām

Sastāvdaļas

  • 6 olu baltumi
  • 360 g cukura
  • 150 g lazdu riekstu (vai zemesriekstu) + rotāšanai

PILDĪJUMAM

  • 400 g tumšās šokolādes
  • 400 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 100 °C temperatūrai (augšas un apakšas režīms + ventilators).
  2. Bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz olbaltums kļuvis stingrs un viss cukurs izputojies. Tas aizņems aptuveni 10–15 minūtes. Pievieno sakapātus riekstus un iemaisa.
  3. No olbaltuma izveido 20 vienāda izmēra apļus uz divām pannām. Liek pannas krāsnī uz 1–1,5 stundām. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Šokolādi sasmalcina nelielos gabaliņos un ieber bļodā. Katliņā liek sildīties saldo krējumu. Kad tas ir uzsilis (ne uzvārījies), pārlej pāri šokolādei. Atstāj 2 minūtes nostāvēties un samaisa, līdz izveidojas krēms. Puto to pāris minūtes, līdz krēms kļuvis pufīgs.
  5. Bezē plāksnes pa vienai apsmērē ar krēmu. Dekorē ar riekstiem. Liek nostāvēties ledusskapī uz nakti.

Komentāri: