Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Cielaviņas
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
20 personām
Sastāvdaļas
6 olu baltumi
360 g cukura
150 g lazdu riekstu (vai zemesriekstu) + rotāšanai
PILDĪJUMAM
400 g tumšās šokolādes
400 g saldā krējuma
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 100 °C temperatūrai (augšas un apakšas režīms + ventilators).
Bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz olbaltums kļuvis stingrs un viss cukurs izputojies. Tas aizņems aptuveni 10–15 minūtes. Pievieno sakapātus riekstus un iemaisa.
No olbaltuma izveido 20 vienāda izmēra apļus uz divām pannām. Liek pannas krāsnī uz 1–1,5 stundām. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Šokolādi sasmalcina nelielos gabaliņos un ieber bļodā. Katliņā liek sildīties saldo krējumu. Kad tas ir uzsilis (ne uzvārījies), pārlej pāri šokolādei. Atstāj 2 minūtes nostāvēties un samaisa, līdz izveidojas krēms. Puto to pāris minūtes, līdz krēms kļuvis pufīgs.
Bezē plāksnes pa vienai apsmērē ar krēmu. Dekorē ar riekstiem. Liek nostāvēties ledusskapī uz nakti.
Vai pēc cepšanas bezē ir jāatdzesē, atstājot krāsnī vai uzreiz var ņemt ārā un istabas temperatūrā dzesēšana?