Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Cidoniju vīnā karamelizēti burkāni ar lapu kāpostiem
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
1 kg burkānu
200 g lapu kāpostu
2 paciņas gorgonzolas siera
200 ml cidoniju vīna
4–5 zariņi raudenes
Pagatavošana
Burkānus nomizo un sagriež uz pusēm. Viegli noblanšē karstā ūdenī un liek cepties pannā uz mērenas liesmas. Kad jūt, ka panna kļūst sausa, ik pa laikam pievieno nedaudz vīna, un tā turpina, līdz burkāni smuki apcepušies zeltaini brūni.
Pievieno lapu kāpostus un atlikušo vīnu un izsautē kāpostus.
Pirms pasniegšanas pievieno pusi siera pannā, viegli apmaisa un servē. Dekorē ar raudeni un atlikušo sieru.
Komentāri: