Cidoniju vīnā karamelizēti burkāni ar lapu kāpostiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg burkānu
  • 200 g lapu kāpostu
  • 2 paciņas gorgonzolas siera
  • 200 ml cidoniju vīna
  • 4–5 zariņi raudenes

Pagatavošana

  1. Burkānus nomizo un sagriež uz pusēm. Viegli noblanšē karstā ūdenī un liek cepties pannā uz mērenas liesmas. Kad jūt, ka panna kļūst sausa, ik pa laikam pievieno nedaudz vīna, un tā turpina, līdz burkāni smuki apcepušies zeltaini brūni.
  2. Pievieno lapu kāpostus un atlikušo vīnu un izsautē kāpostus.
  3. Pirms pasniegšanas pievieno pusi siera pannā, viegli apmaisa un servē. Dekorē ar raudeni un atlikušo sieru.