Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
CHORIPAN
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Sastāvdaļas
2 bagetes
6–8 pikantas desiņas
CHIMICHURRI MĒRCEI
1 halapenjo pipars
½ maza sīpola
3 daiviņas ķiploku
15 g svaigas kinzas
15 g svaigu pētersīļu
1 ēdamkarote oregano
60 g sarkanvīna etiķa
60 g olīveļļas
½ tējkarote sāls
CRIOLLA MĒRCEI
1 sarkanā paprika
½ maza sīpola
1 vidēja izmēra tomāts
1 daiviņa ķiploka
60 g olīveļļas
3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
1 tējkarote saberztu čili pārslu
1 tējkarote svaigi kapātas kinzas
sāls
svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Pagatavo Chimichurri mērci. Halapenjo piparam nogriež galu un izņem sēklas. Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo. Kinzai un pētersīļiem norauj kātus.
Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un sablendē viendabīgā masā.
Pagatavo Criolla mērci. Sarkanajai paprikai nogriež galu un izņem sēklas, to sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu un tomātu smalki sagriež, ķiploku sakapā.
Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un samaisa.
Bageti sagriež 3–4 vienādās daļās. Augšpusē šķērsām izdara iegriezumu līdz maizes viducim. Sagatavotās maizes liek uz grila vai krāsnī apgrauzdēties.
Uzkarsē grilu vai grila pannu, un apcep desiņas. No katras puses cep aptuveni 2 minūtes, līdz tās ir viscaur izceptas.
Maizē iekšā smērē Chimichurri mērci, pa virsu liek cepto desiņu, pāri kārto Criolla mērci.
Komentāri: