CHORIPAN

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 2 bagetes
  • 6–8 pikantas desiņas

CHIMICHURRI MĒRCEI

  • 1 halapenjo pipars
  • ½ maza sīpola
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 15 g svaigas kinzas
  • 15 g svaigu pētersīļu
  • 1 ēdamkarote oregano
  • 60 g sarkanvīna etiķa
  • 60 g olīveļļas
  • ½ tējkarote sāls

CRIOLLA MĒRCEI

  • 1 sarkanā paprika
  • ½ maza sīpola
  • 1 vidēja izmēra tomāts
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 60 g olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 1 tējkarote saberztu čili pārslu
  • 1 tējkarote svaigi kapātas kinzas
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Pagatavo Chimichurri mērci. Halapenjo piparam nogriež galu un izņem sēklas. Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo. Kinzai un pētersīļiem norauj kātus.
  2. Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un sablendē viendabīgā masā.
  3. Pagatavo Criolla mērci. Sarkanajai paprikai nogriež galu un izņem sēklas, to sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu un tomātu smalki sagriež, ķiploku sakapā.
  4. Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un samaisa.
  5. Bageti sagriež 3–4 vienādās daļās. Augšpusē šķērsām izdara iegriezumu līdz maizes viducim. Sagatavotās maizes liek uz grila vai krāsnī apgrauzdēties.
  6. Uzkarsē grilu vai grila pannu, un apcep desiņas. No katras puses cep aptuveni 2 minūtes, līdz tās ir viscaur izceptas.
  7. Maizē iekšā smērē Chimichurri mērci, pa virsu liek cepto desiņu, pāri kārto Criolla mērci.

Komentāri: