Chili con carne

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu maltās gaļas
  • 2 burkāni
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 bundžiņa konservētu sarkano pupiņu (200 g)
  • 200 g konservētu turku zirņu
  • 6 palieli tomāti
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 sarkanā papirka
  • 1 ēdamkarote medus
  • 2 seleriju kāti
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1–2 čili pipari (atkarībā no tā, cik asu kārojas)
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote kumīna
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • ½ tējkarotes Kajennas piparu
  • 1 lauru lapa

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus sagriež smalkos kubiņos. Palielā katlā uzkarsē eļļu un apcep lauru lapu, sīpolus, selerijas un burkānus. Kad tie viegli apcepušies, pievieno smalki sakapātus ķiplokus, čili piparus, tomātu pastu un visas sausās garšvielas.
  2. Kad dārzeņi viegli apcepušies, pievieno gaļu un, aktīvi maisot, apcep arī to.
  3. Kad gaļa jau mazliet iekrāsojusies, pievieno sakapātus tomātus, pupiņas, medu, sāli un papriku.
  4. Katlam liek vāku un sautē uz lēnas uguns ~ 45 minūtes.
  5. Pasniedz ar svaigu kinzu un skābo krējumu.