Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Chai krēms brulē
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
500 ml saldā krējuma
6 olu dzeltenumi
1 Dr. Oetker vaniļas pāksts
2 ēdamkarotes Chai tējas
100 g cukura + apdedzināšanai
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsnī līdz 150 °C temperatūrai. Sagatavo cepamo formu, kurā ieklāj dvieli.
Uz lēnas uguns katliņā liek sildīties krējumu kopā ar vaniļas pāksti un Chai tēju. To silda, bet neļauj uzvārīties. Tikmēr bļodā kuļ olu dzeltenumus kopā ar cukuru, līdz tie kļuvuši gaiši dzelteni un gaisīgi. Kad krējums sācis nedaudz burbuļot, to ņem nost no uguns un šaurā, lēnā strūkliņā lej klāt olu dzeltenumiem, turpinot tos intensīvi kult.
Masu rūpīgi samaisa, izlej cauri sietam, lai atdalītu vaniļas pāksti un citus kunkulīšus, ja tādi radušies.
Gatavo šķidrumu pilda krāsnī cepamās mazās formiņās gandrīz līdz augšai.
Cepamajā formā dvielim virsū liek trauciņus, un, kad forma jau gatava likšanai krāsnī, to piepilda ar karstu ūdeni, līdz tas nosedz ½ no cepamajām formiņām.
Cep 30–45 minūtes (atkarībā no cepamo trauciņu lieluma), līdz krēms kļuvis ciets, bet tā vidiņš vēl mazliet kustīgs.
Kad krēms brulē gatavs, izņem trauciņus no krāsns, atdzesē, katru pārber ar cukuru un pirms pasniegšanas apdedzina ar gāzes degli.
Komentāri: