Cēzara uzkodas ar tītara vai vistas filejas šķiņķi un kraukšķinātu bekonu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g krēmsiera
  • 1 citrons
  • 1 ķiploka daiviņa2 vistas filejas
  • 1 apelsīns
  • 3 ēdamkarotes angļu sinepju ar graudiņiem vai Dižonas sinepju
  • 10 ķiršu tomātiņi
  • 1 franču bagete
  • 1 ledus salātu galviņa
  • 200 g NOO kūpinātā bekona
  • 150 g cietā tipa siera

Pagatavošana

  1. Vistas filejas iemarinē sulā no 1 apelsīna, kurā iemaisītas 2 ēdamkarotes sinepju. Atstāj, lai ievelkas.
  2. Pagatavo krēmu. Blenderī sakuļ kopā smalki sakapātu ķiploku, sulu no 1 citrona, krēmsieru un 1 ēdamkaroti sinepju. Masai jābūt viegli gaiši dzeltenai un krēmīgā konsistencē.
  3. Bageti sagriež garenās šķēlēs, apslaka ar eļļu un apgrauzdē līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
  4. Uz pannas apcep bekona šķēlītes.
  5. Vistu ātri apcep uz pannas nelielā daudzumā eļļas. Tas aizņems ~ 7–8 minūtes. Kad vistas filejas izcepušās, to sagriež plānās šķēlītēs
  6. Uz maizītes uzziež nedaudz sagatavotā krēma, liek vistas šķēlīti, bekona gabaliņu, nelielu lapiņu ledus salātu, pusi ķiršu tomātiņa un plānu šķēlīti cietā tipa siera. Ja nepieciešams, nostiprina ar kociņu.