Ceptu nektarīnu deserts

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Kad aprikozes, nektarīnus un persikus izcep, tiem pilnībā mainās garša. Tas pats notiek, tos izžāvējot. Šī recepte ir spēles ar timiānu. Tas kauliņaugļus īpaši izceļ un atklāj no jauna.

Sastāvdaļas

500 g nektarīnu vai aprikožu

buntīte svaiga timiāna

4 ēdamkarotes medus

½ paciņas “Selga Classic” cepumu

ap 200 g vaniļas saldējuma pasniegšanai 

Pagatavošana

  1. Augļus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Kārto uz cepamās plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, ar griezuma vietu uz augšu.
  2. Augļiem pārlej 2 ēdamkarotes medus un pārkaisa timiāna lapiņas. Cep cepeškrāsnī 200 ºC temperatūrā apmēram 20 minūtes.
  3. Cepumus sablendē viendabīgās drupačās. Drupačas ber uz otras cepamās plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, pārslaka ar atlikušo medu un pārber ar timiāna lapiņām. Liek cepeškrāsnī tad, kad nektarīni jau gandrīz gatavi, jo jācep ne vairāk par 10 minūtēm.
  4. Pasniedzot augļus pārkaisa ar cepumu drupačām un pieliek klāt vaniļas saldējumu. 

Komentāri: