1 tējkarote Sonnentor BIO Holy Veggie garšvielu maisījuma
šķipsna sāls
100 g fetas vai kazas siera
bazilika lapiņas
Pagatavošana
Maizes šķēles apslaka ar olīveļļu un liek grauzdēties krāsnī 180 ºC temperatūrā 3–5 minūtes, līdz maizītes nedaudz apgrauzdējušās.
Cukīni un papriku sagriež nelielos gabalos, sīpolu sagriež plānās šķēlēs, ķiploku sakapā. Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas un liek cepties dārzeņus. Maisot cep apmēram 10 minūtes, līdz dārzeņi sāk kļūt mīksti.
Dārzeņiem pievieno garšvielu maisījumu un sāli. Izmaisa un pacep vēl pāris minūtes. Ja patīk, ka dārzeņi ir mīkstāki, tad var pacept vēl.
Uz grauzdētajām maizes šķēlēm liek ceptos dārzeņus, pa virsu sadrupina fetas sieru un dekorē svaiga bazilika lapiņām.
Komentārs nevis par receptes sastāvu vai gatavošanu, bet par nosaukumu – itāļu vārds “bruschetta” izrunājas kā “brusketa”, burts “š” nevienā brīdī izrunā neparādās 🙂
Sveika, Eva! Par izrunu noteikti piekrītu. 🙂 Latviešu valodā gan uz izrunu klausās mazāk, bet skatās uz vārdā novietotajiem burtiem un pēc latviešu valodas likuma pieļaujami abi varianti: brusketa un brušeta.
Komentārs nevis par receptes sastāvu vai gatavošanu, bet par nosaukumu – itāļu vārds “bruschetta” izrunājas kā “brusketa”, burts “š” nevienā brīdī izrunā neparādās 🙂
Sveika, Eva! Par izrunu noteikti piekrītu. 🙂 Latviešu valodā gan uz izrunu klausās mazāk, bet skatās uz vārdā novietotajiem burtiem un pēc latviešu valodas likuma pieļaujami abi varianti: brusketa un brušeta.
https://tezaurs.lv/bru%C5%A1eta
https://tezaurs.lv/brusketa