Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Cepts siers ar ķiplokiem
Viegla
2 personām
Šajā receptē vislabāk izmanot iepriekš sagatavoto ķiploku konfitu. Tas būs ar maigāku garšu un kopā ar kausēto sieru veidos gardu un smaržīgu buķeti. Var izmantot arī svaigus ķiplokus, bet tad tie cepti būs mazliet pikanti.
Sastāvdaļas
1 mīkstais siera ritulis, apmēram 200–250 g (piemēram, Camembert, Roucoulons, Monte d’Or u.c.)
iepriekš sagatavots ķiploku konfits no apmēram 10 daiviņām
olīveļļa
rozmarīns
baltvīns vai medus
maizes grauzdiņi
Pagatavošana
Siera ritulim apakšā izgriež vidiņu, bet izdara to uzmanīgi, jo tas būs jāliek atpakaļ.
Siera viducī liek ar dakšiņu saspaidītus iepriekš sagatavotus mīkstos ķiplokus. Uzmanīgi atliek atpakaļ izņemto siera viduci.
Ja izmanto svaigus ķiplokus, iegriež sieru augšpusē un plānās šķēlītēs sagrieztu ķiploku sadursta iegriezumos.
Sieru liek cepamajā traukā. Pārlej to ar olīveļļu, pārkaisa ar garšaugiem un pārlej ar mazliet vīna vai medus, vai abiem kopā. Siers cepoties kusīs (Camembert mazāk, bet Mont d’Or, Roucoulons tipa – vairāk), tādēļ jāizvēlas atbilstoša izmēra cepamo trauku.
Liek līdz 190 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī un cep, kamēr siers mīksts, pakusis un mazliet karamelizējies.
Komentāri: