Cepts lasis grauzdiņu un zaļumu kažociņā

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g laša filejas
  • 5 baltmaizes šķēles
  • miziņa un sula no 1 citrona
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • sāls pēc garšas
  • 200 g sparģeļu
  • 100 g bezpiedevu jogurta
  • 1 ēdamkarote bazilika pesto

Pagatavošana

  1. Laša fileju sagriež aptuveni 4 cm platās šķēlēs, apkaisa ar sāli un iesmērē.
  2. Baltmaizes šķēles sasmalcina blenderī vai ar nazi sakapā smalkās drupačās, sajauc ar kapātiem zaļumiem, citrona miziņu, sulu un eļļu. Samaisa.
  3. Laša filejām uzliek maizes kažociņu un piespiež, lai stingri pielīp.
  4. Laša šķēles liek cepeškrāsns pannā un cep 170 ºC temperatūrā tvaika režīmā 10 minūtes vai tik ilgi, līdz virskārta izcepusies zeltaini brūna.
  5. Sparģeļus apcep uz pannas sviestā vai novāra sālsūdenī.
  6. Pagatavo mērci, sajaucot jogurtu ar pesto.
  7. Sparģeļus pasniedz ar cepto lasi un jogurta mērci.