Cepti laša vrapi ar tomātu salsu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Tortilja ir lielisks izgudrojums, kā sakombinēt kopā porcijā lietas, kas viena otru papildina un rada brīnišķīgas jaunas garšu kombinācijas. Jūs nekad neēstu lasi ar tomātiem un nebērtu tam virsū sarkanos sīpolus, bet šādi – satītu kopā sainītī, tas ir iespējams. Te viens piemērs kā vienkāršu, krāsnī ceptu laša fileju atklāt no jauna.

Lai viss labums no tortiljas nekristu ārā un to būtu ērti ēst, ir svarīgi to pareizi salocīt. Pildījumu lieciet augšējā daļā, kas no Jums vairāk prom, tad apakšējo daļu – aptuveni 1/3 aizlokat cietu un pārlokat pāri sānu maliņas.

 

 

Sastāvdaļas

  • 800 g laša filejas
  • 1 kg tomātu
  • 2 sīpoli
  • 3 avokado
  • 8  tortiljas
  • šķipsna sāls un melno piparu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Laša fileju ierīvē ar nedaudz sāls un pipariem un liek cepties krāsnī 20–25 minūtes. Kad lasis gatavs, to sadala mazākos gabaliņos.
  2. Tomātus un sīpolu sakapā, liek bļodā, pievieno sāli un samaisa. Avokado sagriež šķēlēs.
  3. Uzkarsē pannu bez eļļas. Tortilju apcep 30 sekundes no abām pusēm.
  4. Uz tortiljas kārto tomātu salsu, cepto lasi un avokado šķēles. Tortilju sarullē vai aizloka un pasniedz.