Cepti dārzeņi ar zilā siera mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • 2 paprikas
  • 4 burkāni
  • 100 g majonēzes
  • 100 g kausētā siera
  • 100 g zilā siera

Pagatavošana

4 porcijām 

  1. Visus dārzeņus nomizo un sagriež, liek uz cepamās pannas, apslaka ar eļļu un cep 200 ºC temperatūrā 30–40 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
  2. Pagatavo mērci. Katliņā liek majonēzi, kausēto sieru un sadrupinātu zilo sieru. Maisot uz lēnas uguns silda, līdz siers izkusis.
  3. Krāsnī ceptos dārzeņus pasniedz ar karstu mērci.

 

Padoms – dārzeņus var papildināt pēc sirds patikas, pievienojot cukīni, brokoļus, kāļus, bietes u. c.