Ceptas šampinjonu micītes

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Piedāvājam vieglu, ātri pagatavojamu uzkodu nelielām mājas viesībām. Pagatavošanas process ir vienkāršs, bet ēdiens – veselīgs, bez liekām kalorijām un izcils savā vienkāršībā.

Sastāvdaļas

2-4 porcijām:

  • 8 -10 lieli šampinjoni
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 225 g tomātu
  • 25 g Indijas riekstu
  • 25 g rīvēta Parmas siera
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1/2 tējkarotes čili mērces
  • 2 ēdamkarotes eļļas

Pagatavošana

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.

2. Sēnēm noņem kātiņus un tos smalki sakapā. Sīpolu un ķiploka daiviņu notīra un sasmalcina.

3. Uzkarsē pannā eļļu un 3-5 minūtes apcep šampinjonu kātiņus, sīpolus un ķiplokus. Pieber sāli un piparus.

4. Tomātus nomazgā un sagriež mazos gabaliņos.

5. Šampinjonu maisījumam pievieno tomātus, čili mērci un sasmalcinātus riekstus. Visu samaisa.

6. Sagatavoto pildījumu liek sēņu cepurītēs. Pārkaisa ar sieru un cep ~ 25 minūtes.

7. Pasniedz siltas vai aukstas ar svaigu pilngraudu maizi un lapu salātiem.