CEPTAS REŅĢU FILEJAS AR TARTARA MĒRCI

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
ceptas reņģes

Sastāvdaļas

  • 24 reņģu filejas
  • buntīte diļļu
  • svaiga citrona miziņa no 1 vesela citrona
  • sāls
  • milti
  • eļļa cepšanai

MĒRCEI

  • 4 ēdamkarotes smalki sagrieztu marinētu gurķīšu
  • 1 ēdamkarote smalki sagrieztu marinētu kaperu
  • 5 ēdamkarotes majonēzes
  • ½ smalki sagriezta sīpola
  • ½ buntītes sagrieztu svaigu pētersīļu
  • sula no ½ citrona
  • melnie pipari
  • ½ ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci. Bļodā liek marinētos gurķīšus, marinētos kaperus, sīpolus, pētersīļus, citronu sulu, majonēzi, cukuru un melnos piparus pēc garšas, un visu samaisa.
  2. Citā bļodā liek apmēram 5 ēdamkarotes miltu, smalki sagrieztas dilles no 2/3 buntītes un rīvētu citrona miziņu. Samaisa.
  3. Cep reņģes. Katru reņģu fileju apviļā sagatavotajā miltu maisījumā un liek cepties sakarsētā pannā ar eļļu, līdz abas filejas puses ir zeltaini brūnas.
  4. Pasniedz ar tartara mērci un pārbērtām smalki sagrieztām dillēm no atlikušās buntītes.

Komentāri: