Ceptas austeres ar aso bekonu un smiltsērkšķu želeju

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 austeres
  • 4 bekona šķēles
  • 1 tējkarote sriracha mērces
  • ½ tējkarotes medus

ŽELEJAI

  • 1 ēdamkarote medus
  • 100 g smiltsērkšķu vai 70 ml smiltsērkšķu sulas
  • 1 tējkarote želatīna

Pagatavošana

4 uzkodām

  1. Bekonu sagriež smalkos kubiņos un apcep uz pannas, kamēr kraukšķīgs. Pievieno sriracha mērci un medu.
  2. Pagatavo smiltsērkšķu želeju. Smiltsērkšķus sablendē ar medu, izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām.
  3. Želatīnu ber nelielā trauciņā, aplej ar 30 ml ūdens un ļauj tam 5 minūtes uzbriest. Želatīna trauciņu liek karsta ūdens peldē, līdz tas izkusis. Izkusušu želatīnu iemaisa sagatavotajā smiltsērkšķu biezenī vai sulā un liek atdzesēties uz 2 stundām, kamēr sastingst.
  4. Austeres liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī grila režīmā uz 7 minūtēm.
  5. Pagatavotas austeres uzmanīgi atver, pāri tām kārto bekona gabaliņus un nelielus gabaliņus ar smiltsērkšķu želeju.