Cepta zivs ar saldā krējuma, mārrutku putām un gardu biešu piedevu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • butes liemenis 0,500 g
  • 2 bietes
  • saldais krējums 35% 200 ml
  • mārrutki klasiskie
  • olas
  • rīsi

No virtuves krājumiem:

  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • eļļa cepšanai
  • folija cepšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 °C. 2 vidēji lielas bietes noskalo, nemizotas ietin folijā un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~45 min.
  2. 2 zivs liemeņus noskalo un nosusina sausas. Katru zivi pārgriež vidū uz pusēm, uzkaisa sāli un ierīvē ar pipariem.
  3. Olas sakuļ ar dakšu. Miltus uzber uz šķīvja.
  4. Sakarsē pannā eļļu. Katru zivs gabaliņu iemērc olā, miltos un apcep uz pannas zeltainu.
  5. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai.
  6. Saldo krējumu 100 ml sakuļ (nepievienojot cukuru!) . Kad krējums ir sakults, pievieno pēc garšas 1-2 ēdamkarotes mārrutkus un šķipsniņu sāls.
  7. Kad bietes ir izceptas, tās notīra un sagriež daiviņās.
  8. Uz porciju šķīvja liek biešu daiviņas, apcepto zivi, rīsus un dekorē ar saldā krējuma/mārrutku putām.
  9. Pasniedz karstu.

Komentāri: