CEPTA PLĀTSMAIZE AR ZILO SIERU, SARKANIEM SĪPOLIEM, PANČETU UN MELLENĒM
Viegla
ilgāk par 2 h
2 personām
Sastāvdaļas
MĪKLAI
190 g Svētes kviešu miltu
100 ml negāzēta ūdens
20 g ierauga
5 g sāls
5 g rauga
PILDĪJUMAM
180 g mocarellas siera
80 g Dorblu siera
100 g vītināta šķiņķa
120 g melleņu
50 g sarkanā sīpola
1 maza buntīte bazilika
Pagatavošana
Raugam pievieno ēdamkaroti silta ūdens un ļauj atdzīvoties.
Izsijā miltus. Pusei miltu pievieno ūdeni, iejauc ieraugu ar raugu, pieliek sāli, pievieno atlikušos miltus. Mīca mīklu vismaz 10 minūtes.
Ļauj mīklai rūgt 1–2 stundas vai vismaz līdz tā dubultojusies.
Sadrupina zilo sieru, sarīvē uz rīves mocarellu, sagriež sarkano sīpolu.
Mīklu liek uz miltainas virsmas, izmīca ar rokām un izveido plātsmaizes formu.
Pārber mīklu ar mocarellu, Dorblu, šķiņķi un sarkanajiem sīpoliem. Liek krāsnī cepties 200–220 ºC temperatūrā uz 15 minūtēm. Pārkaisa mellenes un cep vēl 10 minūtes.
Dekorē ar svaigām bazilika lapām, un pasniedz karstu.
Komentāri: