CEPTA PLĀTSMAIZE AR ZILO SIERU, SARKANIEM SĪPOLIEM, PANČETU UN MELLENĒM

Viegla
ilgāk par 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 190 g Svētes kviešu miltu
  • 100 ml negāzēta ūdens
  • 20 g ierauga
  • 5 g sāls
  • 5 g rauga

PILDĪJUMAM

  • 180 g mocarellas siera
  • 80 g Dorblu siera
  • 100 g vītināta šķiņķa
  • 120 g melleņu
  • 50 g sarkanā sīpola
  • 1 maza buntīte bazilika

Pagatavošana

  1. Raugam pievieno ēdamkaroti silta ūdens un ļauj atdzīvoties.
  2. Izsijā miltus. Pusei miltu pievieno ūdeni, iejauc ieraugu ar raugu, pieliek sāli, pievieno atlikušos miltus. Mīca mīklu vismaz 10 minūtes.
  3. Ļauj mīklai rūgt 1–2 stundas vai vismaz līdz tā dubultojusies.
  4. Sadrupina zilo sieru, sarīvē uz rīves mocarellu, sagriež sarkano sīpolu.
  5. Mīklu liek uz miltainas virsmas, izmīca ar rokām un izveido plātsmaizes formu.
  6. Pārber mīklu ar mocarellu, Dorblu, šķiņķi un sarkanajiem sīpoliem. Liek krāsnī cepties 200–220 ºC temperatūrā uz 15 minūtēm. Pārkaisa mellenes un cep vēl 10 minūtes.
  7. Dekorē ar svaigām bazilika lapām, un pasniedz karstu.