Cepetis ir lielisks svētku ziņnesis. Tā gardā smarža ātri vien izplatās pa māju un liek mājiniekiem omulīgi spietot ap virtuvi. Teicama cepeša pamatā ir laba gaļa, pareiza cepšana un garda marināde. Sinepes un soja gandrīz vienmēr ir droša kombinācija marinādei, bet garšas nianses var mainīt, dažādojot garšaugus un citrusus. Medu labi aizstās cukura sīrups, bet apelsīnu vietā var mēģināt izmantot citronus vai mandarīnus. Ja netīk rozmarīns, arī bez bēdu, tā vietā var izmantot timiānu vai salviju. Galvenais – gatavot no sirds. Lieliski garšo arī cepetis, kura marinādei pievienots upeņu ievārījums.
PADOMS: lai gaļa būtu īpaši sulīga, to vienu diennakti pirms gatavošanas vēlams iemērkt vannā ar sālsūdeni koncentrācijā – uz 1 litru ūdens 50 g sāls. Pēc tam gaļu nosusina, un tālāk darbojas jau kā receptē, tikai sāli gan vairs neliek, citādi cepetis var iznākt par sāļu.
VARIĀCIJAS
Komentāri: