Cepešpannā ceptas desas ar āboliem un dārzeņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Mums visiem ir dienas, kad ēst gatavošana šķiet pārāk sarežģīta un laikietilpīga un liekas, ka vieglāk uz mājām pasūtīt picu vai mājupceļā iebraukt tuvākajā benzīna uzpildes stacijā pēc kaut kā ēdama. Diemžēl ar nogurumu esam saskārušies visi, un tas reizēm mums liek vakariņās ēst pelmeņus vai pasūtīt ēdienu uz mājām ar jaunajām aplikācijām. Gatavošana cepeškrāsnī vienmēr ir bijis labs risinājums, un šī gada garumā jums piedāvāsim jaunu rubriku ar nosaukumu “Vienas cepešpannas maltīte”, kuras gatavošanas laikā varam palasīt grāmatu, izkarināt veļu vai pavadīt laiku ar mīļcilvēkiem, bet ēdiena pagatavošana no mums prasīs tik vien kā produktu sagriešanu un salikšanu uz pannas. Lai jauki brīvie brīži!

Sastāvdaļas

  • 350 g desu
  • 2 lieli zaļie āboli
  • 450 g kartupeļu
  • 1 vidēja izmēra brokolis
  • 1 dzeltenā paprika
  • 1 liels sarkanais sīpols
  • 4 daiviņas ķiploku
  • sauja zaļo pupiņu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
  • 100 g rīvēta cietā siera (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Sagatavo cepešpannu, tajā ieklājot cepamo papīru. Krāsni uzkarsē līdz 210 ºC temperatūrai.
  2. Desas sagriež ripiņās. Visus dārzeņus nomazgā. Zaļajiem āboliem izņem serdes un tos sagriež kumosa lielos gabalos. Nomizo kartupeļus, tos arī sagriež kumosa lieluma gabalos. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem serdīti un sēklas, sagriež gabaliņos. Brokoļa galviņu atdala no kāta un sadala mazākās ziedkopās. Sarkano sīpolu nomizo, sagriež 8 daļās un atdala pa kārtām. Ķiploka daiviņas nomizo, katru sagriež 4 daļās.
  3. Visas sastāvdaļas, arī zaļās pupiņas, liek lielā bļodā. Pāri kaisa sāli, svaigi maltus melnos piparus un dāsni aplej ar olīveļļu. Visu kārtīgi apmaisa un klāj uz cepešpannas. Cep uzkarsētā krāsnī aptuveni 25–30 minūtes, līdz dārzeņi mīksti. Pēc 15 cepšanas minūtēm dārzeņus apmaisa.
  4. Kad viss gatavs, ņem ārā no krāns un liek galdā. Var pārkaisīt ar rīvētu cieto sieru. Servē uz šķīvjiem vai katram iedod pa dakšiņai un mielojas no vienas pannas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: