Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Cepeškrāsnī cepts cepamais ķirbis ar vistu spārniņiem
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 neliels cepamais ķirbis (~2 kg)
12 vistu spārniņi (~750 g)
1 ķiploka galviņa
sāls, malti melnie pipari
Marinādei:
1 ēdamkarote sojas mērces
eļļa cepšanai un marinādei
Pagatavošana
Ķirbi notīra: pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, notīra mizu un sagriež ~ 3 cm lielos gabaliņos.
Pagatavo marinādi: ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Pusi ķiplokus liek bļodiņā, pielej 2 ēdamkarotes eļļas, sojas mērci , šķipsniņu piparus un samaisa.
Vistu spārniņus noskalo, nosusina, pārlej ar marinādi un samaisa. Marinē ~30 minūtes.
Cepamajā pannā vai karstumizturīgā veidnē liek ķirbju gabaliņus, pievieno pusi ķiplokus un uzkaisa pāris šķipsniņas sāls. Pārlej pāri 2-3 ēdamkarotes eļļas un samaisa.
Pannas vidū liek vistu spārniņus.
Uzkarsē cepeškrāsni uz 220° C un liek cepties ķirbjus un vistu spārniņus. Cep ~35 min.
biju sajūsmā.
manas receptes –
http://jekabpils.pilseta24.lv/zinas/100/357614
cepamajam ķirbim miza nav jāmizo. Tā lieliski izcepas un irr mīksta.