Cepeškrāsnī cepts cepamais ķirbis ar vistu spārniņiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 neliels cepamais ķirbis (~2 kg)
  • 12 vistu spārniņi (~750 g)
  • 1 ķiploka galviņa
  • sāls, malti melnie pipari

Marinādei:

  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • eļļa cepšanai un marinādei

Pagatavošana

  1. Ķirbi notīra: pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, notīra mizu un sagriež ~ 3 cm lielos gabaliņos.
  2. Pagatavo marinādi: ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Pusi ķiplokus liek bļodiņā, pielej 2 ēdamkarotes eļļas, sojas mērci , šķipsniņu piparus un samaisa.
  3. Vistu spārniņus noskalo, nosusina, pārlej ar marinādi un samaisa. Marinē ~30 minūtes.
  4. Cepamajā pannā vai karstumizturīgā veidnē liek ķirbju gabaliņus, pievieno pusi ķiplokus un uzkaisa pāris šķipsniņas sāls. Pārlej pāri 2-3 ēdamkarotes eļļas un samaisa.
  5. Pannas vidū liek vistu spārniņus.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni uz 220° C un liek cepties ķirbjus un vistu spārniņus. Cep ~35 min.
  7. Pasniedz karstu.

Komentāri: