Cepeškrāsnī cepti biezpiena virtuļi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

200 g biezpiena

100 g siera

1 ola

1 ēdamkarote cukura

70 g miltu

½ tējkarotes cepamā pulvera

sauju kaltētu dzērveņu

auzu sīrups pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā sajauc biezpienu, rīvētu sieru, olu, cukuru, miltus, cepamo pulveri un smalki sagrieztas dzērvenes. Samīca viendabīgu mīklu.
  2. Ar rokām sarullē mazās bumbiņās. Tad bumbiņu paņem rokās, saplacina un ar pirkstu vidū izveido caurumu. Ar pirkstiem to paplašina līdz 2 cm diametrā, piešķirot virtuļa formu.
  3. Liek uz cepešpannas un atkārto ar visām bumbiņām.
  4. Cep 20–30 minūtes līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
  5. Pasniedz ar auzu sīrupu un svaigām ogām.

Komentāri: