1. Vistu noskalo un nosusina papīra dvielī. Sagatavo pildījumu: sīpolu notīra un smalki sagriež. Ābolus notīra, izņem serdi un sagriež nelielos kubiņos.
2. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas un 2-3 minūtes apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Kad sīpoli ir apcepti, pievieno ābolus, šķipsniņu sāls, piparus, samaisa un pacep vēl ~2 minūtes.
3. Uzkarsē cepeškrāsni uz 220° C .
4. Vistas iekšpusi ierīvē ar sāli, pipariem un piepilda ar ābolu/sīpolu pildījumu. No ārpuses vistu ierīvē ar eļļu, sāli un pipariem. Vistu liek uz cepamās pannas un liek cepties.
5. Sagatavo dārzeņus: kartupeļus un burkānus notīra, noskalo un sagriež palielos gabalos. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Bļodā samaisa dārzeņus ar ķimenēm, šķipsniņu sāls un ķiplokiem. Pielej 2 ēdamkarotes eļļas.
6.Kad vista ir cepta ~40 minūtes, pievieno dārzeņus. Turpina cepšanu vēl ~1h.
7. Vistas gatavību pārbauda iegriežot tajā līdz kaulam – gatavai vistai gaļa viegli atdalās no kauliem. Ja izdalās sārts šķidrums, cepšanu jāturpina.
8. Vistu pasniedz karstu, kopā ar ceptajiem dārzeņiem.
Komentāri: