Cāli sadala ~ 10 daudzmaz vienāda lieluma gabalos. Vispirms nogriež spārnus un liek tos nost, jo spārnus neizmantojam. Tad pārgriež vēderu un pa mugurkaulu cāli uz pusēm. Katrai pusei nogriež stilbu ar visu šķiņķi, un pēc tam stilbiņu no šķiņķa atdala. Katru fileju sagriež 3 daļās.
Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep vistas gabalus, tos liekot ar ādu uz leju. Vistu apcep tikai no vienas puses.
Kad tā brūna, tad no otras puses to bagātīgi apbārsta ar sāli un pipariem un pārliek cepamajā traukā. Tagad gabalus liek ar ādu uz augšu.
No apelsīna ar kartupeļu mizojamo nazīti nogriež 5–6 plānas mizas strēmeles un viscaur izmētā pāri vistai.
No apelsīna izspiež sulu un pārlej pāri vistas gabaliem.
Visbeidzot ķiploka daiviņas ar naža plato galu nemizotas saspiež un sasprauda starp vistas gabaliem. Arī lokus bagātīgi sasprauda starp gaļas gabaliem. Olīvas izbārsta pa visu pannu.
Cep ~ 30 minūtes 200 ºC temperatūrā. Ja virsiņa sāk apdegt, to var apklāt ar foliju.
Pasniedz ar novārītiem rīsiem vai svaigu pastu. Vistai pašai ir burvīga saldskāba mērcīte, bagātīga ar apelsīna un loku aromātu, olīvas ir skābenas, kas lieliski papildina vistas maigo gaļu. Tādēļ šim ēdienam nebūtu ieteicamas vēl citas izteiktas garšas piedevas.
Komentāri: