Čabatu sagriež gareniski, pārsmērē ar sviestu un liek grauzdēties cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā, līdz maize no virspuses kļūst kraukšķīga. Pēc izņemšanas no krāsns ieberzē ar svaiga ķiploka daiviņu.
Aukstā pannā liek cepties sagrieztu bekonu, pamazām palielinot temperatūru. Tas ir vajadzīgs, lai izkustu tauki un bekons kļūtu kraukšķīgs. Kad bekons ir kļuvis zeltaini brūns, to noņem no pannas, pannā atstājot izkusušos taukus.
Izkusušajos taukos liek sagrieztus šalotes sīpolus un cep, kamēr tie kļuvuši mīkstāki. Pievieno šķēlītēs sagrieztas 3 daiviņas ķiploku, un turpina cepšanu, līdz tas kļuvis mīkstāks.
Pannā pievieno 1 ēdamkaroti sviesta, šķēlītēs sagrieztu čili piparu, un turpina cept apmēram 1–2 minūtes.
Pievieno baltvīnu un šķēlītēs sagrieztus kalmārus. Uzliek vāku, un ļauj sautēties 1 minūti. Pievieno smalki sagrieztus svaigos pētersīļus un visu samaisa. Uzreiz vienmērīgi izkārto uz grauzdētām čabatas šķēlēm.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: