Gatavo Daina Mendziņa, Zepter trauku speciāliste un patriote
Maiga, samtaina zivs garša, kam viegli vijas cauri apelsīna aromātiskais svaigums. Gatavota ZEPTER traukā, zivs izdodas ļoti sulīga un aromātiska.
Pagatavošana:
1. Butes filejas nomazgā, nosusina un liek uz lēzena šķīvja vai dēlīša. Zivis apslaka ar sulu no ~ ½ citrona un atstāj uz 10 minūtēm iemarinēties.
2. Tikmēr no apelsīna uz smalkās rīves vispirms norīvē miziņu, tad izspiež sulu. Abus liek katliņā un uz lēnas uguns uzsilda.
3. Sviestu izkausē. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un sakuļ kopā ar ūdeni. Tad olu dzeltenumus pievieno sviestam un sāk ar putojamo slotiņu lēnām kult.
4. Kad masa viendabīga, pamazām, nepārtraucot kulšanu, iemaisa sakarsēto apelsīnu sulu ar miziņām. Sanāks krēmīga, vēl līstoša mērce.
5. Butes filejas liek ZEPTER pannā un apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem. Tad zivi pārlej ar mērci. Pannai uzliek virsū vāku, un uz lēnas liesmas sautē, kamēr butes fileja gatava (~ 10 minūtes). Pasniedz ar vārītiem brokoļiem vai kartupeļu biezeni.
1. Butes filejas nomazgā, nosusina un liek uz lēzena šķīvja vai dēlīša. Zivis apslaka ar sulu no ~ ½ citrona un atstāj uz 10 minūtēm iemarinēties.
2. Tikmēr no apelsīna uz smalkās rīves vispirms norīvē miziņu, tad izspiež sulu. Abus liek katliņā un uz lēnas uguns uzsilda.
3. Sviestu izkausē. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un sakuļ kopā ar ūdeni. Tad olu dzeltenumus pievieno sviestam un sāk ar putojamo slotiņu lēnām kult.
4. Kad masa viendabīga, pamazām, nepārtraucot kulšanu, iemaisa sakarsēto apelsīnu sulu ar miziņām. Sanāks krēmīga, vēl līstoša mērce.
5. Butes filejas liek ZEPTER pannā un apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem. Tad zivi pārlej ar mērci. Pannai uzliek virsū vāku, un uz lēnas liesmas sautē, kamēr butes fileja gatava (~ 10 minūtes). Pasniedz ar vārītiem brokoļiem vai kartupeļu biezeni.
Komentāri: