BURKĀNU SENDVIČA CEPUMI

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
25 personām

Sastāvdaļas

25 gabaliem

 

CEPUMIEM:

225 g sviesta istabas temperatūrā

200 g brūnā cukura

100 g baltā cukura

2 olas

1 tējkarote Dr. Oetker vaniļas pastas

400 g kviešu miltu

½ tējkarotes sodas

½ tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera

šķipsna sāls

½ tējkarotes muskatrieksta

1 tējkarote kanēļa

1 tējkarote kardamona

50 g ķirbju sēklu

100 g rīvētu burkānu

70 g kokosriekstu skaidiņu

70 g kaltētu sasmalcinātu dzērveņu

 

KRĒMAM:

170 g krēmsiera

230 g sviesta istabas temperatūrā

sēkliņas no 1 Dr. Oetker vaniļas pāksts

100 g pūdercukura

Dr. Oetker krāsainās pērlītes dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Abu veidu cukurus saputo ar sviestu gaišā masā. Pievieno olas un vaniļas pastu un turpina putot.
  2. Pievieno izsijātus miltus, sāli, sodu, cepamo pulveri, kanēli, kardamonu un muskatriekstu, un visu samaisa viendabīgā masā.
  3. Pievieno burkānus, kokosriekstu skaidiņas, ķirbju sēklas un dzērvenes. Iemaisa.
  4. Masu ņem ar ēdamkaroti, izveido bumbiņu, liek to uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un pieplacina.
  5. Cep uz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 10–12 minūtes. Atdzesē.
  6. Tikmēr pagatavo krēmu. Sviestu saputo gaišā, gaisīgā krēmā ar pūdercukuru un vaniļas pāksts sēkliņām, pievieno krēmsieru, ko ātri ieputo.
  7. Krēmu liek konditorejas maisiņā un pilda vienu cepuma pusi, liek virsū otru cepumu. Kad cepumi sapildīti, tos uzglabā ledusskapī slēgtā traukā. Pirms pasniegšanas dekorē ar pērlītēm.

Komentāri: