Burkānu kūciņas

Viegla
līdz 1 h
16 personām

Šo ideju iesakām ikvienam, kuram garšo burkānu sula. Mēs mājās to regulāri spiežam, biezumu paliek pāri daudz, un šis ir viens garšīgs variants, kā tos izlietot, necepot pankūkās.

Sastāvdaļas

  • 900 g burkānu
  • 3 ēdamkarotes brūnā cukurniedru cukura
    3 ēdamkarotes parastā cukuru
    2 olas
    100 g cukura
    100 ml eļļas
    300 g miltu
    2 tējkarotes cepamā pulvera
    1 tējkarote kanēļa
    1 tējkarote vaniļas ekstrakta
    1 šķipsniņa sāls
    5 saujas rozīņu, rieksti vai šokolāde

Pagatavošana

1. Burkānus smalki sarīvē. Var arī izmantot biezumus, kas palikuši pāri no sulas spiešanas. Biezumus sajauc kopā ar 3 ēdamkarotēm brūnā un 3 ēdamkarotēm baltā cukura. Noliek malā.

2. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno eļļu un vaniļas ekstraktu. 4. Miltus sajauc kopā ar kanēli un cepamo pulveri.

3. Olu masā iesijā miltu masu un samaisa viendabīgu mīklu bez kunkuļiem.

4. Burkāniem pievieno rozīnes, sajaukto mīklu un tad visu samaisa. Burkānu ir daudz, pat vairāk nekā mīkla, un tā tam jābūt.

5. Masu sapilda kēksiņu formiņās vai arī vienā lielā kūkas formā un cep 180 °C temperatūrā 50 minūtes. Pirms ēšanas kādu laiku atdzesē.

1. pagatavošanas solis
Burkankeksi_1

Burkānus smalki sarīvē. Var arī izmantot biezumus, kas palikuši pāri no sulas spiešanas. Biezumus sajauc kopā ar 3 ēdamkarotēm brūnā un 3 ēdamkarotēm baltā cukura. Noliek malā.

 

2. pagatavošanas solis
Burkankeksi_2

Olas sakuļ ar cukuru, pievieno eļļu un vaniļas ekstraktu. 4. Miltus sajauc kopā ar kanēli un cepamo pulveri.

 

3. pagatavošanas solis
Burkankeksi_3

Olu masā iesijā miltu masu un samaisa viendabīgu mīklu bez kunkuļiem.

 

4. pagatavošanas solis
Burkankeksi_4

Burkāniem pievieno rozīnes, sajaukto mīklu un tad visu samaisa. Burkānu ir daudz, pat vairāk nekā mīkla, un tā tam jābūt.

 

5. pagatavošanas solis
Burkankeksi_5

Masu sapilda kēksiņu formiņās vai arī vienā lielā kūkas formā un cep 180 °C temperatūrā 50 minūtes. Pirms ēšanas kādu laiku atdzesē.

Komentāri: