Burgerzupa

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g liellopu vai tītara maltās gaļas
  • 150g bekona
  • 2 burkāni
  • 800 g konservētu tomātu savā sulā
  • 150 ml apelsīnu sulas
  • 2 sīpoli
  • 150 g labi kūstoša siera
  • 2 čili pipari
  • 2 ēdamkarotes sinepju
  • 400g konservētas baltās pupiņas
  • 60 g spinātu
  • 1 ēdamkarote medus
  • 5 zariņi timiāna
  • 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • 6 daiviņas ķiploku
  • 1 bagete ar sezama sēkliņām
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Katlā ar biezu dibenu sakarsē eļļu un apcep smalki sakapātus sīpolus un sarīvētus burkānus, kad tie apcepušies, pievieno malto gaļu, smalki sakapātus čili piparu un pētersīļus. Visu apcep.
  2. Kad gaļa apcepusies, pievieno konservētos tomātus, sāli un apelsīnu sulu. Pievieno arī timiāna lapiņas, ļauj visam sautēties, kamēr gaļa izcepusies mīksta.
  3. Uz pannas nokraukšķina plānas bekona šķēlītes
  4. Tad pievieno medu, sinepes, sakapātas ķiploka daiviņas, pupiņas un spinātus, ļauj visam 4 minūtes sasautēties kopā. Ja masa šķiet pārāk bieza, var pievienot nedaudz buljona vai ūdens.
  5. Bageti sagriež šķēlītēs un 200 °C temperatūrā apgrauzdē krāsnī.
  6. Zupu pasniedz nelielās bļodiņās karstu, pārkaisītu ar sarīvētu sieru, pāri liekot grauzdētas maizes un bekona šķēlīti.