Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Burgerzupa
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
600 g liellopu vai tītara maltās gaļas
150g bekona
2 burkāni
800 g konservētu tomātu savā sulā
150 ml apelsīnu sulas
2 sīpoli
150 g labi kūstoša siera
2 čili pipari
2 ēdamkarotes sinepju
400g konservētas baltās pupiņas
60 g spinātu
1 ēdamkarote medus
5 zariņi timiāna
3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
6 daiviņas ķiploku
1 bagete ar sezama sēkliņām
1 tējkarote sāls
Pagatavošana
Katlā ar biezu dibenu sakarsē eļļu un apcep smalki sakapātus sīpolus un sarīvētus burkānus, kad tie apcepušies, pievieno malto gaļu, smalki sakapātus čili piparu un pētersīļus. Visu apcep.
Kad gaļa apcepusies, pievieno konservētos tomātus, sāli un apelsīnu sulu. Pievieno arī timiāna lapiņas, ļauj visam sautēties, kamēr gaļa izcepusies mīksta.
Uz pannas nokraukšķina plānas bekona šķēlītes
Tad pievieno medu, sinepes, sakapātas ķiploka daiviņas, pupiņas un spinātus, ļauj visam 4 minūtes sasautēties kopā. Ja masa šķiet pārāk bieza, var pievienot nedaudz buljona vai ūdens.
Bageti sagriež šķēlītēs un 200 °C temperatūrā apgrauzdē krāsnī.
Zupu pasniedz nelielās bļodiņās karstu, pārkaisītu ar sarīvētu sieru, pāri liekot grauzdētas maizes un bekona šķēlīti.
Komentāri: