Burgers ar liellopu gaļu, bumbieri un zilo sieru

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Bumbieris lieliski sader ar rukolas sīvo pikantumu un zilā siera skābeni sāļo garšu, bet saldie karamelizētie sīpoli to visu iekrāso mazliet saldās notīs. Lieliska kombinācija!

Sastāvdaļas

  • 400 g liellopu maltās gaļas
  • 3 apaļas graudu maizītes
  • 1 bumbieris
  • 100 g zilā siera
  • 150 g bezpiedevu jogurta
  • 50 g rukolas (1 sauja)
  • 1 dzeltenais tomāts
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1 ēdamkarote angļu sinepju
  • 3 tējkarotes medus
  • 1 citrons
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 3–4 zariņi timiāna

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu liek bļodā, pievieno sinepes un šķipsniņu sāls. Rozmarīnu sakapā un arī pievieno gaļai. Nomizo un sarīvē pusi no bumbiera. Visu kārtīgi izmīca, lai burgers turas kopā. No gaļas masas veido lielus plāceņus, un liek cepties uz grila vai līdz 180°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~15–20 minūtes.
  2. Sagatavo mērci. Jogurtu liek bļodiņā, pievieno sīki sadrupinātu zilo sieru, mazliet medus saldumam un 1 ēdamkaroti citronu sulas skābumam. Izmaisa, un atstāj garšām savilkties.
  3. Sīpolus sagriež smalkās pusripiņās un liek apcepties uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas. Cep, kamēr mīksti. Pievieno timiāna lapiņas un balzametiķi. Kad tas iztvaikojis, pievieno 1 tējkaroti medus un nokaramelizē.
  4. Atlikušo bumbieri sagriež plānās šķēlītēs. Tomātu  ripiņās.
  5. Burgermaizītes uzsilda tosterī vai cepeškrāsnī.
  6. Kad visas sastāvdaļas gatavas, veido burgeri. Uz maizes liek nedaudz mērces, tomātu, izcepto gaļas plāceni, pāri liek karamelizētos sīpolus un pāris šķēlītes bumbiera. Bagātīgi pārlej ar mērci un papildina ar rukolas lapiņām. Pa virsu uzliek otru maizes pusi.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liellopu gaļu liek bļodā, pievieno sinepes un šķipsniņu sāls. Rozmarīnu sakapā un arī pievieno gaļai. Nomizo un sarīvē pusi no bumbiera. Visu kārtīgi izmīca, lai burgers turas kopā. No gaļas masas veido lielus plāceņus, un liek cepties uz grila vai līdz 180°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~15–20 minūtes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo mērci. Jogurtu liek bļodiņā, pievieno sīki sadrupinātu zilo sieru, mazliet medus saldumam un 1 ēdamkaroti citronu sulas skābumam. Izmaisa, un atstāj garšām savilkties.

3. pagatavošanas solis
Linda_karamelizee01

Sīpolus sagriež smalkās pusripiņās un liek apcepties uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas. Cep, kamēr mīksti. Pievieno timiāna lapiņas un balzametiķi. Kad tas iztvaikojis, pievieno 1 tējkaroti medus un nokaramelizē.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atlikušo bumbieri sagriež plānās šķēlītēs. Tomātu ripiņās.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burgermaizītes uzsilda tosterī vai cepeškrāsnī.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad visas sastāvdaļas gatavas, veido burgeri. Uz maizes liek nedaudz mērces, tomātu, izcepto gaļas plāceni, pāri liek karamelizētos sīpolus un pāris šķēlītes bumbiera. Bagātīgi pārlej ar mērci un papildina ar rukolas lapiņām. Pa virsu uzliek otru maizes pusi.

Komentāri:

  • Elva saka:

    Mājās tika izmēģināts (vienīgais, kas vīrietim, šķirstot žurnālu, pēc bildes iepatikās un likās ēdams). Ar vienu burgeri pat vīrietis jutās paēdis, kas, protams, ir pozitīvs rādītājs. 4 porcijas taisāmas vien tad, ja ir ciemiņi 🙂

    Mājās gan šo kombināciju neatkārtosim. Gaļa gan bija super! Īsts atklājums! Noteikti izcepšu vēl kādreiz ar iejauktu bumbierīti.
    Kopējās izmaksas vērtējām kā pārāk lielas un sīpoli ar cukuru – pārāk saldi. Nepratām novērtēt to saldo noti 🙂