Bumbieris lieliski sader ar rukolas sīvo pikantumu un zilā siera skābeni sāļo garšu, bet saldie karamelizētie sīpoli to visu iekrāso mazliet saldās notīs. Lieliska kombinācija!
Liellopu gaļu liek bļodā, pievieno sinepes un šķipsniņu sāls. Rozmarīnu sakapā un arī pievieno gaļai. Nomizo un sarīvē pusi no bumbiera. Visu kārtīgi izmīca, lai burgers turas kopā. No gaļas masas veido lielus plāceņus, un liek cepties uz grila vai līdz 180°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~15–20 minūtes.
Sagatavo mērci. Jogurtu liek bļodiņā, pievieno sīki sadrupinātu zilo sieru, mazliet medus saldumam un 1 ēdamkaroti citronu sulas skābumam. Izmaisa, un atstāj garšām savilkties.
Sīpolus sagriež smalkās pusripiņās un liek apcepties uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas. Cep, kamēr mīksti. Pievieno timiāna lapiņas un balzametiķi. Kad tas iztvaikojis, pievieno 1 tējkaroti medus un nokaramelizē.
Atlikušo bumbieri sagriež plānās šķēlītēs. Tomātu ripiņās.
Burgermaizītes uzsilda tosterī vai cepeškrāsnī.
Kad visas sastāvdaļas gatavas, veido burgeri. Uz maizes liek nedaudz mērces, tomātu, izcepto gaļas plāceni, pāri liek karamelizētos sīpolus un pāris šķēlītes bumbiera. Bagātīgi pārlej ar mērci un papildina ar rukolas lapiņām. Pa virsu uzliek otru maizes pusi.
Mājās tika izmēģināts (vienīgais, kas vīrietim, šķirstot žurnālu, pēc bildes iepatikās un likās ēdams). Ar vienu burgeri pat vīrietis jutās paēdis, kas, protams, ir pozitīvs rādītājs. 4 porcijas taisāmas vien tad, ja ir ciemiņi 🙂
Mājās gan šo kombināciju neatkārtosim. Gaļa gan bija super! Īsts atklājums! Noteikti izcepšu vēl kādreiz ar iejauktu bumbierīti.
Kopējās izmaksas vērtējām kā pārāk lielas un sīpoli ar cukuru – pārāk saldi. Nepratām novērtēt to saldo noti 🙂
Cukurs? Citu recepti būsi lasījusi