Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Bumbieru un kanēļa zefīri
Viegla
ilgāk par 2 h
2 personām
Sastāvdaļas
30 g želatīna
250 ml ūdens
250 g cukura
150 g savārītu bumbieru
1 ēdamkarote kanēļa
50 g pūdercukura
Pagatavošana
Nelielā bļodiņā ber želatīnu un aplej ar ⅓ ūdens. Ļauj tam uzbriest. Katliņā aplej cukuru ar atlikušo ūdeni, pievieno savārītos bumbierus un kanēli.
Pievieno katliņā uzbriedušo želatīnu un silda, kamēr želatīns un cukurs ir izšķīdis, bet neļauj uzvārīties. Masu lej bļodā un puto ilgi, ilgi, kamēr šķidrums pārvērties putās un kļuvis balts. Tas var aizņemt ~ 10–15 minūtes.
Saputoto zefīru lej formā, kas ir nobārstīta ar pūdercukuru. Formu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek vēsā, tumšā vietā sacietēt. Kad zefīrs ir sacietējis, sagriež to gabaliņos un apbārsta ar vēl pūdercukuru, ja tas ir pārāk lipīgs.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: