Bumbieru un kanēļa zefīri

Viegla
ilgāk par 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 30 g želatīna
  • 250 ml ūdens
  • 250 g cukura
  • 150 g savārītu bumbieru
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 50 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Nelielā bļodiņā ber želatīnu un aplej ar ⅓ ūdens. Ļauj tam uzbriest. Katliņā aplej cukuru ar atlikušo ūdeni, pievieno savārītos bumbierus un kanēli.
  2. Pievieno katliņā uzbriedušo želatīnu un silda, kamēr želatīns un cukurs ir izšķīdis, bet neļauj uzvārīties. Masu lej bļodā un puto ilgi, ilgi, kamēr šķidrums pārvērties putās un kļuvis balts. Tas var aizņemt ~ 10–15 minūtes.
  3. Saputoto zefīru lej formā, kas ir nobārstīta ar pūdercukuru. Formu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek vēsā, tumšā vietā sacietēt. Kad zefīrs ir sacietējis, sagriež to gabaliņos un apbārsta ar vēl pūdercukuru, ja tas ir pārāk lipīgs.
  4. Zefīrus uzglabā noslēgtā traukā.