Bumbieru, apelsīnu un ābolu karstie dzērieni

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Tas, ka spirdzinošs un garšām bagāts kokteilis piestāv vasarai, ir neapstrīdama patiesība. Ar šo atvērumu mēs gribam pierādīt, ka interesanti pagatavots, sildošs dzēriens, pasniegts pie nupat iekurināta kamīna pēc pastaigas vai slēpojuma spirgtajā ziemas gaisā, būs tikpat novērtēts un apbrīnots. Šoreiz piedāvājam 3 variācijas, kam par bāzi kalpo dažādas augļu sulas.

Sastāvdaļas

Bumbieru dzērienam:

  • 1 l sarkano vīnogu sulas
  • 3 saldi bumbieri
  • 1 vaniļas pāksts
  • 2 kanēļa standziņas
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura

Sarkano apelsīnu dzērienam:

  • 500 ml svaigi spiestas sarkano apelsīnu sulas
  • sauja lielogu dzērveņu
  • 100 ml brūnā cukura
  • 250 ml ūdens
  • 1 ābols

Ābolu dzērienam:

  • 500 ml svaigi spiestas ābolu sulas + 1 ābols
  • 1 citrons
  • 150 g cukura
  • 5 krustnagliņas
  • īkšķa lieluma ingvera gabaliņš

500 ml svaigi spiestas ābolu sulas + 1 ābols 1 citrons
150 g cukura
5 krustnagliņas
īkšķa lieluma ingvera gabaliņš

Pagatavošana

Bumbieru dzērienam:

  1. Katliņā lej sulu, pievieno pārgrieztu vaniļas pāksti, kanēļa standziņas un cukuru. Bumbierus sagriež vienādos smalkos kubiņos. Silda, līdz bumbieri kļuvuši mīksti un cukurs izkusis. Pasniedz karstu.

Sarkano apelsīnu dzērienam:

  1. Katliņā lej sarkano apelsīnu sulu, pievieno dzērvenes, brūno cukuru, šķēlītēs sagrieztu ābolu. Silda uz lēnas uguns, līdz cukurs izkusis. Pēc garšas pievieno ūdeni. Lai pasniegšanu padarītu neierastāku, glāzes maliņu iemērc sulā un uzreiz ieliek cukurā, tā radot apledojušas glāzes efektu.

Ābolu dzērienam:

  1. Katliņā lej sulu, pievieno cukuru, krustnagliņas un smalkos kubiņos sagrieztu ingveru. Liek uz vidēji lielas uguns sildīties. Pievieno šķēlītēs sagrieztu citronu un ābolu. Silda, līdz tas kļuvis gandrīz karsts. Cukuru pievieno atkarībā no ābolu sulas salduma. Pasniedz karstu.

Komentāri: