Bumbieri vīnā ar kokosriekstu kramblu

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Ļoti ātrs un viegli pagatavojams bumbiera deserts no raidījuma “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 4 bumbieri
  • 150 ml salda deserta vīna
  • 100 g kokosriekstu sviesta
  • 120 g mandeļu miltu
  • 120 g kokosriekstu skaidiņu
  • 100 g brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Tikmēr iztīra un nomizo bumbierus. Pārgriež tos 2 daļās, un liek cepamajā pannā.
  2. Pievieno vīnu, un liek krāsnī uz 25–45 minūtēm, līdz bumbieri kļuvuši mīksti.
  3. Tikmēr pagatavo kokosriekstu drupačas – sviestu, mandeļu miltus, kokosriekstu skaidiņas un brūno cukuru rūpīgi sajauc, līdz izveidojas drupačas. Bļodas saturu izber uz cepamās plāts, kas noklāta ar cepamo papīru. Cep krāsnī 180°C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz drupačas kļuvušas zeltaini brūnas.
  4. Pēc cepšanas bumbierus liek trauciņos un apber ar drupačām.
  5. Pēc bumbieru cepšanas pannā noteikti saglabājusies sula, to pārlej drupačām pirms pasniegšanas.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Tikmēr iztīra un nomizo bumbierus. Pārgriež tos 2 daļās, un liek cepamajā pannā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno vīnu, un liek krāsnī uz 25–45 minūtēm, līdz bumbieri kļuvuši mīksti.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tikmēr pagatavo kokosriekstu drupačas – sviestu, mandeļu miltus, kokosriekstu skaidiņas un brūno cukuru rūpīgi sajauc, līdz izveidojas drupačas.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodas saturu izber uz cepamās plāts, kas noklāta ar cepamo papīru. Cep krāsnī 180°C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz drupačas kļuvušas zeltaini brūnas.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc cepšanas bumbierus liek trauciņos un apber ar drupačām.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc bumbieru cepšanas pannā noteikti saglabājusies sula, to pārlej drupačām pirms pasniegšanas.