Ļoti ātrs un viegli pagatavojams bumbiera deserts no raidījuma “Gatavo 3”.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Tikmēr iztīra un nomizo bumbierus. Pārgriež tos 2 daļās, un liek cepamajā pannā.
Pievieno vīnu, un liek krāsnī uz 25–45 minūtēm, līdz bumbieri kļuvuši mīksti.
Tikmēr pagatavo kokosriekstu drupačas – sviestu, mandeļu miltus, kokosriekstu skaidiņas un brūno cukuru rūpīgi sajauc, līdz izveidojas drupačas.
Bļodas saturu izber uz cepamās plāts, kas noklāta ar cepamo papīru. Cep krāsnī 180°C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz drupačas kļuvušas zeltaini brūnas.
Pēc cepšanas bumbierus liek trauciņos un apber ar drupačām.
Pēc bumbieru cepšanas pannā noteikti saglabājusies sula, to pārlej drupačām pirms pasniegšanas.
Komentāri: