Bulgurs ar saulē kaltētiem tomātiem un zemnieka karbonādi

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Pavasaris klāt, kad visi kļūstam aktīvāki, kustīgāki, enerģiskāki. Vismaz ir vēlme tādiem kļūt. Lai būtu enerģija – uzturā ieteicams lietot graudaugus. Lai būtu spēks – olbaltumvielas. Tad nu šī recepte ir brīnišķīgs savienojums. Bulgurs, kas ir burvīgs, Latvijā vēl līdz galam neatklāts graudaugs, un zemnieka karbonāde. Garšas valdzinājums no saprecinātiem daudziem garšaugiem – sīpoliem, ķiplokiem, zaļumiem un saules pielietiem saulē kaltētiem tomātiem.

Sastāvdaļas

  • 250 g bulgura
  • apmēram 200 g saulē kaltētu tomātu (1 burciņa)
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploku
  • buntīte pētersīļu
  • apmēram 150 g Noo Cepeškungs zemnieka karbonādes

Pagatavošana

  1. Bulguru novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. Nokāš lieko ūdeni.
  2. Sīpolus, ķiplokus un zaļumus sakapā. Saulē kaltētos tomātus sagriež nelielos gabaliņos. Karbonādi tāpat.
  3. Pannā lej nedaudz eļļas no saulē kaltēto tomātu bundžiņas un vispirms apcep sīpolus. Kad tie ir zeltaini, pievieno ķiplokus, zaļumus un gaļu.
  4. Pannas saturu pievieno bulguram, un visu sacilā kopā. Ja ir vēlēšanās, var pievienot vēl nedaudz eļļas no tomātu burciņas.