Budas bļoda

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Es tiešām nezinu, vai šis ir klasisks austrāliešu ēdiens, bet es gara acīm redzu, kā pludmalē ar slapjiem matiem, smilšainām kājām un sērfa dēļiem turpat blakus to ēd visi sevi cienoši veselīgā dzīvesveida piekritēji. Svaigi dārzeņi, zemesrieksti un citrusaugļi, manuprāt, veido absolūti brīnišķīgu pusdienu komplektu. Pats galvenais un sarežģītākais – uztaisīt mērci!

Sastāvdaļas

  • saldais kartupelis
  • paipalu olas
  • tofu siers
  • mazs sarkanais kāposts
  • avokado
  • ķiršu tomāti
  • zaļo salātu maisījums

MĒRCEI

  • 2 daiviņas ķiploku
  • sula no ½ apelsīna
  • sula no ½ citrona
  • 4 lielas ēdamkarotes ar kaudzi zemesriekstu sviesta ar vai bez gabaliņiem
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas
  • ūdens

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci. Ķiplokus saspiež ar ķiploku spiedi. No citrona un apelsīna izspiež sulu. Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī, beigās pievieno mazliet ūdens. Ja mērci grib šķidrāku, tad pievieno vēl mazliet ūdeni.
  2. Saldo kartupeli nomizo, sagriež šķēlītēs un uz pannas viegli apcep olīveļļā. Pāris minūtēs tas būs mīksts.
  3. Paipalu olas novāra un nomizo.
  4. Tofu sieru sagriež kubiņos un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī un cep, līdz tas ir zeltaini brūns. Pirms cepšanas to viegli pārlej ar olīveļļu. Bez garšvielām tofu sieram garša ir diezgan pliekana, toties kopā ar zemesriekstu mērci būs ļoti garšīgi.
  5. Visas sastāvdaļas kārto bļodā un pārlej ar zemesriekstu mērci.