Brusketas ar plūmēm un zemenēm

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Garda un ļoti vasarīga uzkoda. Iespējams  kādam vītināta šķiņķa un ogu savienojums liksies neierasts, bet tas ir ļoti atsvaidzinošs, noteikti ir vērts pamēģināt!

Sastāvdaļas

  • 1 neliela tumšā bagete
  • 4 lielas zemenes
  • 2 plūmes
  • 2 tējkarotes medus
  • 4 plānas šķēlītes vītināts šķinķis
  • Citronpipari
  • Melnie pipari
  • Balzamiko krēms

Pagatavošana

  1. Maizi sagriež vidēji biezās šķēlēs, mazliet apslaka ar olīveļļu un nograuzdē.
  2. Plūmes nomazgā, sagriež daiviņās un mazliet apcep, pievienojot citronpiparus. Ja plūmes šķiet pārāk skābas, tām var pievienot cukuru un uz pannas nokaramelizēt.
  3. Zemenes sagriež ripiņās.
  4. Uz grauzdētām maizes šķēlītēm kārto plūmes vai zemenes, pāri liekot vītināta šķinķa škēlīti.
  5. Uz katras maizītes uzber svaigi maltus melnos piparus, uzpilina medu un balzamiko krēmu.