Brusketas ar Brī sieru un bumbieriem

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Vienkārša recepte no tikai 5 satāvdaļām, bet garšo ļoti izsmalcināti, mazliet neparasti. Ne gluži studentu ēdiens. Nu varbūt tomēr brīžos, kad studentam vajag sevi mazliet palutināt.

Sastāvdaļas

  • 1svaiga ciabatas kukulītis
  • 1 iepakojums Brī siers (~ 125 g)
  • 2 gatavi bumbieri
  • 4-5 ēdamkarotes bazilika pesto
  • svaigi zaļumi (baziliks, rukola, spināti u.c.)
  • 50 g cietais siers

Pagatavošana

  1. Čabatu sagriež šķēlēs un apsmērē ar bazilika pesto.
  2. Brī sieru sagriež plānās šķēlītēs un izkārto uz maizītēm.
  3. Bumbieru nomizo un sagriež šķēlītēs. Liek uz siera.
  4. Maizītes liek cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā līdz siers ir izkusis un maizīšu maliņas kraukšķīgas.
  5. Pasniedz bagātīgi pārkaisītu ar smalki sakapātiem zaļumiem un uz vidējās vai smalkās rīves sarīvētu cieto sieru.
1. pagatavošanas solis
Karstmaize_1

Čabatu sagriež šķēlēs.

2. pagatavošanas solis
Karstmaize_2

Apsmērē ar bazilika pesto.

3. pagatavošanas solis
Karstmaize_3

Brī sieru sagriež plānās šķēlītēs un izkārto uz maizītēm.

4. pagatavošanas solis
Karstmaize_4

Bumbieru nomizo un sagriež šķēlītēs. Liek uz siera.

Maizītes liek cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā līdz siers ir izkusis un maizīšu maliņas kraukšķīgas.

5. pagatavošanas solis
Karstmaize_final

Pasniedz bagātīgi pārkaisītu ar smalki sakapātiem zaļumiem un uz vidējās vai smalkās rīves sarīvētu cieto sieru.

Komentāri:

  • Kristīne saka:

    Biju bieži lasījusi receptes ar kombināciju brī siers + bumbieris, bet tomēr tā garša mani neuzrunāja – garšoja pēc Jāņu siera! :))