Brūnie pilngraudu rīsi ar laimu, koriandru un balto zivs fileju

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Brūnie ir visveselīgākie rīsi, jo tajos ir četras reizes vairāk škiedrvielu. Piedāvājam tos izbaudīt neierasti svaigā kombinācijā ar laimu un koriandru. Kā piedeva vislabāk der kāda baltās zivs fileja, cepta krāsnī ar garšaugiem un citronu. Ātri pagatavojama un veselīga maltīte.

Sastāvdaļas

  • 1 glāze brūno rīsu
  • 1 laims
  • 1 citrons
  • 2 saujas koriandra
  • olīveļļa
  • 900 g baltās zivs filejas
  • pāris šķēles citrona
  • rupjā sāls

 

Pagatavošana

  1. Ja izmanto saldētas zivs filejas, tad atkausē tās, turot ledusaukstā ūdenī. Kad zivis ir atkusušas, tās nosusina no liekā šķidruma.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Uz pannas klāj cepamo papīru, uz kura novieto zivs filejas. Virsū liek pāris šķēles citrona, mazliet citronu sulas un rupjo sāli. Var pievienot arī koriandru (piemēram, vēlāk neizmantotos koriandra zaļumu kātiņus). Zivi minimāli pārlej ar olīveļļu un liek krāsnī cepties uz ~15 minūtēm.
  3. Pagatavo rīsus. Tos ber vārošā ūdenī (rīsu un ūdens attiecība 1:2) un vāra uz lēnas uguns 25–30 minūtes, līdz rīsi ir mīksti, bet irdeni.
  4. Kad rīsi ir gatavi, nokāš tos, liek bļodā, pievieno 1 laima un 1 nepilna citrona sulu, kā arī bagātīgā devā koriandra lapiņu. Pēc garšas pievieno sāli.
  5. Pasniedz kopā ar siltu zivi. Zivi var pasniegt, iemaisot tās gabaliņus rīsos, vai arī atsevišķi kā fileju.