Brūkleņu un ķiploku rostbifs

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Īsts vitamīnu kokteilis, kas garšai piešķir patīkamu smaržu, asumiņu no ķiploka un ogu piegaršu.

Sastāvdaļas

  • 2 saujas svaigu brūkleņu
  • 3–4 daiviņas ķiploku
  • pāris ēdamkarotes labas olīveļļas
  • šķipsniņa sāls
  • liellopu fileja ~ 1 kg

Pagatavošana

  1. Ogas piestā saspaida, pievieno sasmalcinātu ķiploku un sāli. Visu kopā vēlreiz piestā saspaida vienmērīgā putrā, pievieno olīveļļu un samaisa.
  2. Gaļu ierīvē ar marinādi un atstāj dziļākā šķīvī uz kādu stundu.
  3. Uz pannas uzkarsē olīveļļu, gaļu apcep no katras puses ~ 2 minūtes, liek iepriekš sakarsētā krāsnī (līdz 220 °C temperatūrai) un cep ~ 15–20 minūtes. Cepšanas ilgums ir ļoti atkarīgs no filejas lieluma un biezuma.
  4. Kad gaļa izņemta no krāsns, to, apsegtu ar foliju, atpūtina uz dēlīša pirms griešanas. Tai jābūt viegli sārtai.