Recepte

Brūkleņu un ķiploku rostbifs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Īsts vitamīnu kokteilis, kas garšai piešķir patīkamu smaržu, asumiņu no ķiploka un ogu piegaršu.

Inga Kalniņa

Autors: Inga Kalniņa

Inga Kalniņa ir nu jau pastāvīga žurnāla “Pie Galda!” autore,  divu blogu “Le Petit Pot”, “UrbanicOrganic” un mazās Grētas Teodoras
mamma. Ingai ir ne tikai franču pavārmākslasdiploms kabatā, bet arī milzīga mīlestība pret ēdienu un dzīvi kopumā.

Sastāvdaļas

  • 2 saujas svaigu brūkleņu
  • 3–4 daiviņas ķiploku
  • pāris ēdamkarotes labas olīveļļas
  • šķipsniņa sāls
  • liellopu fileja ~ 1 kg

Pagatavošana

  1. Ogas piestā saspaida, pievieno sasmalcinātu ķiploku un sāli. Visu kopā vēlreiz piestā saspaida vienmērīgā putrā, pievieno olīveļļu un samaisa.
  2. Gaļu ierīvē ar marinādi un atstāj dziļākā šķīvī uz kādu stundu.
  3. Uz pannas uzkarsē olīveļļu, gaļu apcep no katras puses ~ 2 minūtes, liek iepriekš sakarsētā krāsnī (līdz 220 °C temperatūrai) un cep ~ 15–20 minūtes. Cepšanas ilgums ir ļoti atkarīgs no filejas lieluma un biezuma.
  4. Kad gaļa izņemta no krāsns, to, apsegtu ar foliju, atpūtina uz dēlīša pirms griešanas. Tai jābūt viegli sārtai.

Komentāri:

Jūsu komentārs: