Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Brūkleņu un ķiploku rostbifs
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām
Īsts vitamīnu kokteilis, kas garšai piešķir patīkamu smaržu, asumiņu no ķiploka un ogu piegaršu.
Sastāvdaļas
2 saujas svaigu brūkleņu
3–4 daiviņas ķiploku
pāris ēdamkarotes labas olīveļļas
šķipsniņa sāls
liellopu fileja ~ 1 kg
Pagatavošana
Ogas piestā saspaida, pievieno sasmalcinātu ķiploku un sāli. Visu kopā vēlreiz piestā saspaida vienmērīgā putrā, pievieno olīveļļu un samaisa.
Gaļu ierīvē ar marinādi un atstāj dziļākā šķīvī uz kādu stundu.
Uz pannas uzkarsē olīveļļu, gaļu apcep no katras puses ~ 2 minūtes, liek iepriekš sakarsētā krāsnī (līdz 220 °C temperatūrai) un cep ~ 15–20 minūtes. Cepšanas ilgums ir ļoti atkarīgs no filejas lieluma un biezuma.
Kad gaļa izņemta no krāsns, to, apsegtu ar foliju, atpūtina uz dēlīša pirms griešanas. Tai jābūt viegli sārtai.
Komentāri: