Brūkleņu un ābolu maize

Viegla
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 40 g olīveļļas
  • 220 ml paniņu
  • 150 g miltu
  • 50 g kokosriekstu miltu
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 6 g cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 170 g kokosriekstu cukura
  • 100 g brūkleņu
  • 1 liels ābols

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Apaļu cepamo formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru un ietauko pannas maliņas.
  2. Bļodā iesit olas, pievieno eļļu un paniņas. Visu rūpīgi samaisa ar putojamo slotiņu, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  3. Citā traukā izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri, kanēli un sāli. Pievieno olu maisījumu, cukuru un brūklenes. Rūpīgi samaisa. Pannas pamatnē liek sagrieztas ābolu šķēlītes. Mīklu lej pa virsu āboliem sagatavotajā formā.
  4. Cep sakarsētā krāsnī 45–50 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē. Pasniedz apgrieztu otrādi, ar ābolu šķēlītēm pa virsu.

Komentāri: