Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Brūkleņu un ābolu maize
Viegla
līdz 1 h
12 personām
Sastāvdaļas
2 olas
40 g olīveļļas
220 ml paniņu
150 g miltu
50 g kokosriekstu miltu
1 ēdamkarote kanēļa
6 g cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
170 g kokosriekstu cukura
100 g brūkleņu
1 liels ābols
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Apaļu cepamo formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru un ietauko pannas maliņas.
Bļodā iesit olas, pievieno eļļu un paniņas. Visu rūpīgi samaisa ar putojamo slotiņu, līdz izveidojusies viendabīga masa.
Citā traukā izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri, kanēli un sāli. Pievieno olu maisījumu, cukuru un brūklenes. Rūpīgi samaisa. Pannas pamatnē liek sagrieztas ābolu šķēlītes. Mīklu lej pa virsu āboliem sagatavotajā formā.
Cep sakarsētā krāsnī 45–50 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē. Pasniedz apgrieztu otrādi, ar ābolu šķēlītēm pa virsu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Recepte minēts krējums, bet pie sastāvdaļām nav norādīts krējuma daudzums.
Un ko un kad ar paniņām? Piedzert klāt?