Brownies – šokolādes pīrāgs

Viegla
līdz 1 h
25 personām

‘Brownies’ īsti nav vasaras kūka, tomēr ļoti gribējās to ielikt kā pretstatu visam sulīgajam, svaigajam, ogainajam. Jo šis burvīgais deserts pasniegts ar krēmīgu plombīra saldējumu un svaigām ogām – zemenēm, avenēm vai upenēm būs vienkārši lielisks.

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 350 g pūdercukura
  • 125 g sviesta
  • 70 g kakao
  • 140 g miltu
  • 100 g makadamijas riekstu (var aizvietot ar lazdu riekstiem)
  • 100 g baltās šokolādes

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ kopā ar pūdercukuru.
  2. Sviestu izkausē, atdzesē līdz istabas temperatūrai un pievieno olu masai.
  3. Atsevišķā traukā samaisa miltus ar kakao. Kad tas paveikts, maisījumu pakāpeniski samaisa kopā ar olu un sviesta masu.
  4. Šokolādi salauž mazos gabaliņos. Riekstus rupji sakapā. Abus pievieno mīklai, un izmaisa.
  5. Sagatavo cepamo formu. Vislabāk ir cept kvadrāta formā ar vismaz 5 cm augstām malām. Formā ieklāj cepamo papīru.
  6. Mīklu lej formā, izlīdzina un liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 30–35 minūtes.
  7. Pasniedz ar svaigi sakultu putukrējumu vai vaniļas saldējumu un svaigām ogām.
1. pagatavošanas solis
Brownies_1

Olas sakuļ kopā ar pūdercukuru.

2. pagatavošanas solis
Brownies_2

Sviestu izkausē, atdzesē līdz istabas temperatūrai un pievieno olu masai.

3. pagatavošanas solis
Brownies_3

Atsevišķā traukā samaisa miltus ar kakao. Kad tas paveikts, maisījumu pakāpeniski samaisa kopā ar olu un sviesta masu.

4. pagatavošanas solis
Brownies_4.2

Šokolādi salauž mazos gabaliņos. Riekstus rupji sakapā. Abus pievieno mīklai, un izmaisa.

5. pagatavošanas solis
Brownies_5

Sagatavo cepamo formu. Vislabāk ir cept kvadrāta formā ar vismaz 5 cm augstām malām. Formā ieklāj cepamo papīru.

Mīklu lej formā, izlīdzina un liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 30–35 minūtes.

6. pagatavošanas solis
Final

Pasniedz ar svaigi sakultu putukrējumu vai vaniļas saldējumu un svaigām ogām.

Komentāri: