‘Brownies’ īsti nav vasaras kūka, tomēr ļoti gribējās to ielikt kā pretstatu visam sulīgajam, svaigajam, ogainajam. Jo šis burvīgais deserts pasniegts ar krēmīgu plombīra saldējumu un svaigām ogām – zemenēm, avenēm vai upenēm būs vienkārši lielisks.
Olas sakuļ kopā ar pūdercukuru.
Sviestu izkausē, atdzesē līdz istabas temperatūrai un pievieno olu masai.
Atsevišķā traukā samaisa miltus ar kakao. Kad tas paveikts, maisījumu pakāpeniski samaisa kopā ar olu un sviesta masu.
Šokolādi salauž mazos gabaliņos. Riekstus rupji sakapā. Abus pievieno mīklai, un izmaisa.
Sagatavo cepamo formu. Vislabāk ir cept kvadrāta formā ar vismaz 5 cm augstām malām. Formā ieklāj cepamo papīru.
Mīklu lej formā, izlīdzina un liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 30–35 minūtes.
Pasniedz ar svaigi sakultu putukrējumu vai vaniļas saldējumu un svaigām ogām.
Ļoti labs braunijs.
Kāda izmēra forma ir jāizmanto uz norādīto izejvielu apjomu?
Vislabāk cept kvadrāta veida formā 20 x 20 cm, bet ja apaļajā, tad standarta 24 cm diametrā.