Šī uzkoda ir lielisks starteris brokoļu pasaules nezinātājiem. Tieši šīs gardās piedevas dēļ es sāku ēst brokoļus, un jāatzīst, ka kombinācijā ar jebkādu gaļu, piemēram, vistu vai lasi, šī būs lieliska un pilnvērtīga maltīte.
Sastāvdaļas
2 galviņas brokoļu
250 ml saldā krējuma
buntīte diļļu
buntīte pētersīļu
½ tējkarotes kukurūzas cietes
150 g rīvēta Parmas siera
sāls
svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Pagatavo mērci. Mazā katliņā uz lēnas uguns karsē saldo krējumu, pievieno kapātas dilles un pētersīļus, ļauj, lai uzburbuļo. Pievieno kukurūzas cieti un 100 g Parmas sieru, silda uz lēnas uguns un maisa, līdz siers pilnībā izkusis un mērce nedaudz sabiezējusi. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
Brokoļus noblanšē sālsūdenī aptuveni 2 minūtes, lai tie būtu al dente. Pasniedz ar siltu mērci, pāri ber vēl Parmas sieru.
Komentāri: