Brokoļu omlete

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Pievienojot rīta omletei brokoļus, to būsiet bagātinājuši ar vitamīniem, minerālvielām un balastvielām. Pievienotie tomāti un sīpoli to papildinās ar košām krāsu un garšu niansēm.

Sastāvdaļas

  • 1/2 kg brokoļu (vai puķkāpostu)
  • 1 liels sīpols
  • 2 vidēji lieli tomāti
  • 6 olas
  • 1/2 glāze piena
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • eļļa cepšanai
  • lociņi, dilles
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

1. Brokoļus sadala mazās rozetītēs un nedaudz pavāra. Ja izmanto saldētus dārzeņus, tos tikai atkausē, bet nevāra.

2. Sīpolu sagriež palielos gabaliņos.

3. Tomātus applaucē, novelk miziņas un sagriež nelielos gabaliņos.

4. Sakarsētā eļļā apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi un mazliet zeltaini. Pievieno tomātus un brokoļus un visu vēl nedaudz pacep.

5. Sakuļ olas. Pievieno krējumu un pienu. Pēc garšas pievieno sāli. Omletes masu pārlej dārzeņiem, uzliek vāku un cep uz lēnas uguns ~ 5-7 minūtes.

6. Pasniedz nekavējoties, pārkaisītu ar sasmalcinātiem lociņiem un dillēm.