Brokoļu, austersēņu un soba nūdeļu voks

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g brokoļu
  • 150 g austersēņu
  • 30 g lociņu
  • 2 cm ingvera saknes
  • 20 g sezama sēklu
  • 100 g soba nūdeļu
  • 2–3 ēdamkarotes sezama eļļas
  • 1 ēdamkarote rīsu etiķa
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Brokoļus sagriež un blanšē vārošā ūdenī 2,5 minūtes, tad strauji atdzesē.
  2. Austersēnes sagriež, ingveru smalki sarīvē, lokus sakapā.
  3. Soba nūdeles novāra pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  4. Voka pannā nelielā sezama eļļas daudzumā apcep brokoļus un austersēnes. Pievieno soba nūdeles un ⅔ kapātos lociņus.
  5. Sajauc mērci no sezama eļļas, atlikušajiem kapātajiem lokiem, sezama sēklām, rīvētā ingvera un rīsu etiķa, pievieno brūno cukuru un izmaisa. Pasniedz kopā pie nūdelēm ar dārzeņiem.